Cimerman poslao oštru poruku Plenkoviću: ‘Ako tražite buduće Bezuke, dovoljno vam je ‘prosurfati’ po portalima Željke Markić’

Foto: Facebook

Drama zbog vježbanja u crkvi ne prestaje, a fitness trener Šimun Cimerman koji je organizirao performans kao znak protesta prema novim mjerama oglasio se na Facebooku nakon što je protiv njega pokrenuta peticija od strane vjernika koji traže “snažnu reakciju pučke pravobraniteljice i DORH-a” zbog, kako kažu, “Cimermanovog javnog poticanja na nasilje i na mržnju prema katolicima”.

U svojoj se objavi obratio premijeru Andreju Plenkoviću. Ističe da njegov protest nije bio usmjeren ni prema crkvi ni prema vjernicima, nego prema mjerama vlade.

Objavu prenosimo u cijelosti:

“Dragi predsjedniče Vlade RH Andrej Plenkoviću,

Šaljem vam nekoliko otvorenih rečenica u povodu mojeg protestnog vježbanja u crkvi, a koji je trebao ukazati na diskriminatorne mjere koje ste donijeli Vi i Vaša Vlada. Ovaj protest je bio usmjeren upravo prema mjerama Vlade, a gdje ste nekim entitetima društva, a kao što su konkretno vjerske ustanove, dopustili okupljanje do 25 osoba (pa je taj protest izveden upravo unutar vjerskog objekta), dok ste čitavi segment društva vezane uz sport i zdravlje, a koji se odvija u zatvorenim prostorima – zabranili.

Nažalost, ovaj protest, a koji nije bio usmjeren ni prema crkvi ni prema vjernicima (a u čemu se i sama crkva složila i gdje smo poslali i javnu ispriku svima koji su se ovime eventualno našli povrijeđenima jer nisu u potpunosti razumijeli ovaj protest) poslužio je ultra radikalnoj desnici za vlastiti PR i javni linč na mene koji se rijetko pamti u RH.

Poštovani predsjedniče Vlade, rekli ste nedavno da je onaj nesretni događaj na Markovom trgu teroristički čin (a čime nam je sada BTW onemogućeno da protestiramo ispred zgrade Vlade), a do kojeg je dovela radikalizacija društva i gdje istu trebate detektirati. Stoga, dragi Premijeru, da vam olakšam potragu za radikaliziranim dijelom društva, a to su, iako to i sami znate pošto i vaš radikalizirani napadač dolazi iz tog bazena – jest hrvatska ultra-desnica, a koja i monopolizira i radikalizira i manipulira vjernike . Ako tražite buduće Bezuke, dovoljno vam je “prosurfati” po portalima Željke Markić (narod.hr), Vice Batarela i slične.

Ja sam MUP-u već prijavio prijetnje smrću i to upravo prema osobama koje nedvojbeno dolaze iz navedenog miljea, no njihova hajka se nastavlja, pa vam u nastavku šaljem i peticiju koja kruži te se nadam da nećete potpisati istu već se primiti posla i učiniti ovu vrlo nesigurnu zemlju barem malo sigurnijim mjestom za život.

I molim vas, ako je moguće, da se više ne kurčite sa odgovorom “mi smo dobili izbore i mandat”, a na svako postavljeno pitanje koje vam ide. Da, jeste, dobili ste mandat i sada je krajnje vrijeme da počnete i raditi ono zbog čega ste i taj mandat i dobili. Jer, ovak se linč i hajka dešava, Premijeru, u vašoj državi i vašim građanima. Ne 41′. Ne 45′. Ne 91′. Već 2020te.

Hvala vam na pažnji i želim vam i prvenstveno veča muda i više pameti da naše društvo počnete mijenjati na bolje

Vaš građanin Šimun Cimerman

PS.sukladno protestu koji je usmjeren ka omogućavanju ovoj naciji bavljenja sportom, potpisat ću se u kratkom sportskom CVu:

bivški hrvatski vaterpolo reprezenzativac
– osvajač mnogih odličja sa vaterpolo klubom Mladost
– sudionik najtežih pustolovnih utrka na svijetu” Eco Challenge u Maroku, Patagoniji, Vijetnamu i – osnivač prvog hrvatskog pustolovnog tima
– organizator preko 130 pustolovnih, trail i treking utrka od 2000-2020
– osnivač treking & trail pokreta u Hrvatskoj, a koji sada ima preko 30.000 članova
……………………..
PETICIJA

Andrej,

Šimunu Cimermanu koji je isplanirao upad i izrugivanje Svete Mati Slobode te pozvao i druge osobe da učine isto nastavlja sa svojim rugalačkim pohodom na katolike.

Cimermanova “isprika” vjernicima bio je huškački i mrzilački razgovor za portal Index pod naslovom: “Katolički fanatici organizirali hajku na dva sportaša zbog vježbe u crkvi“.

Gruba povreda Svete Mati Slobode i pozivanje drugih na isto, zapravo je kulminacija Cimermanova višegodišnjeg širenja mržnje prema katolicima na društvenim mrežama. Ovo je samo prvi dio jedne od mrzilačkih objava prema katolicima:

“Lažu nas u oči i plaše još od pelena: da je ispod kreveta Bau-Bau, da će te odvesti Cigan i Babaroga, da Sveti Nikola donosi darove u cipelu (jeb***), a Isusek nosi darove ispod bora (jeb*** ono) te zec i Isusek za Uskrs zajedno u vrtu i stavljaju jaja i poklone (jeb***!), da ne govorim o prijetnjama Bogom…”

Iz policije poručuju kako će procesuirati počinitelje povrede svetišta Svete Mati Slobode. Zatim je na redu Državno odvjetništvo. Zato:

Tražimo snažnu reakciju pučke pravobraniteljice i DORH-a zbog Cimermanovog javnog poticanja na nasilje i na mržnju prema katolicima. Potpišite i podijelite! Ne mogu vam dovoljno istaknuti koliko je vaš potpis važan.

Budući da napadi na vjernike razotkrivaju dvostruke kriterije hrvatske medijske scene ispravni i pravovremeni postupci odgovornih institucija poslat će jasnu poruku svima koji se žele odazvati Cimermanovu pozivu na upade u crkve.
Svako dobro,

Ana Marija i cijeli CitizenGO tim

P.S. Ako ste već potpisali, molim vas podijelite ovu peticiju sa svojim prijateljima.
Ovdje možete pročitati moj e-mail o ovoj temi koji sam vam već ranije poslala:

https://www.facebook.com/simun.cimerman/posts/10159248658137718


Komentari