Čim stignu dozvole stavit će se NAJNOVIJI USPORNICI da uspore promet

www.mapiranjetresnjevke.com

Ispred Osnovne škole Ivan Meštrović na Horvaćanskoj cesti već se godinama nalazi opasni pješački prijelaz. Roditeljima čija djeca tamo idu u školu već godinama predstavlja noćnu moru. Naime, uspornici prometa stari su 30 godina i toliko su se izlizali da se više uopće niti ne primjećuju.

Mnogi će se složiti kako Horvaćanska cesta više liči na pistu, jer automobili tamo jure uopće ne pazeći na pješake.

Na poziv građana stigao i Bandić

“Moj je sin u školu krenuo prije sedam godina i odonda vodim bitku s nadležnim institucijama, poslala sam brojne molbe u Gradsku četvrt i u Grad, ali nitko nikada nije reagirao“, rekla je Željka Živković koja se ipak konačno izborila za uspornike. Naime, prije tjedan dana je u radijskom eteru direktno postavila pitanje o svom problemu gradonačelniku Milanu Bandiću koji je jučer i stigao u obilazak spornog raskrižja te najavio rješenje problema.

“Stavit ćemo najnovije uspornike da ne oštećuju vozila, ali da uspore promet. Mi bismo bili najsretniji kada bi se svi pridržavali sigurnosnih pravila u prometu, ali ima i onih koji voze 100 kilometara na sat pokraj škole i zbog njih moramo postaviti ležeće policajce”, rekao je Bandić.

Građanima je obećano da će nadležni definirati kritične točke na području ispred škole, izraditi prijedlog u roku od četiri dana te ga poslati na suglasnost Ministarstvu unutarnjih poslova. Čim dozvola stigne, postavit će se novi uspornici. “Iako će moj sin iduće godine završiti osnovnu školu, drago mi je zbog sve ostale djece i roditelja što sam se izborila za postavljanje ležećih policajaca”,  rekla je Željka Živković koja na Jarunu živi već 30 godina, piše Večernji list.

 


Komentari