CILJ POVIJESNE PLJAČKE NISU BILI NOVAC I ZLATO: Stručnjak uvjeren kako je riječ o višim interesima

Uvjeren je kako su cilj pljačke viši interesi.

Bivši pomoćnik ministra unutarnjih poslova Joško Morić uvjeren je da cilj pljačke u sjedištu policije u Heinzelovoj nisu bili novac ni zlato, već neki puno viši interesi.

Gostujući u emisiji Poligraf istaknuo je kako je opljačkano ono što se tamo nije smjelo nalaziti.

“U financijskom smislu taj plijen nema nikakvu vrijednost jer se pretpostavlja da se uz novac nalazila i potvrda s podacima o brojevima novčanica”, kazao je Morić.

On smatra kako je ovom pljačkom diskreditiran sustav te da je dokazana nedjelotvornost sustava. Tvrdi i da je bilo nužno da odgovornost snosi vrh policije. Umirovljeni profesor Pravnog fakulteta i Policijske akademije Petar Veić  ne slaže se s Morićem. Veić pak smatra da čelnici policije nisu trebali biti smijenjeni dok im se ne dokaže krivnja i odgovornost.

>>>NEVJEROJATNO OTKRIĆE: Novac i zlato ukradeno u Heinzelovoj povezuju se s peruanskim narkokartelom?

“Hrvatska nema profesionalni policijski aparat. Profesionalci ne daju ostavke, ostavke daju političari”, istaknuo je Veić. Dodatno je naglasio i da bi bilo skandalozno kad bi ova pljačka imala nekakvu političku pozadinu.

Stručnjak za sigurnost Bono Marjanović rekao je da će osim čelnika odgovornost snositi i osobe koje su bile dežurne u vrijeme događaja.

Marjanović je potvrdio i kakosu pokrenuti disciplinski postupci protiv nekih osoba. On je isto tako uvjeren da su interesi puno veći nego vrijednost koja je odnesena te da se nijedan vanjski počinitelj ne bi drznuo to učiniti bez unutarnje potpore, piše net.hr.

>>>USKOK I POLICIJA U AKCIJI: Uhićeno 20-ak ljudi, a među njima i duo čiji je bio novac


Komentari