Cijena stanova ponovno raste: Zagrebački kvadrat skuplji za 175 eura, evo gdje je najpaprenije

Ilustracija, foto:Pixabay

Istraživanje Njuškala provedeno na uzorku većem od 161 tisuće aktivnih oglasa pokazalo je da su cijene nekretnina u Hrvatskoj u porastu od 7 posto, odnosno 9 posto kada su u pitanju stanovi. U Zagrebu je tako prosječna cijena kvadrata u srpnju iznosila 2.048 eura, što je za 175 eura više u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Naravno, cijene variraju ovisno o tome o kojem se dijelu grada radi. Trenutni rekorder među kvartovima sigurno je Tuškanac, gdje za kvadrat stana treba izdvojiti 3.146 eura, a ni kuće nisu puno jeftinije s cijenom od 3.019 eura po kvadratu. Među skupljim kvartovima su očekivano Gornji grad i Centar, ali i Črnomerec, na kojem će vas četvorni metar stana koštati 2.479 eura, kao i Sveti Duh, Trnje i Trešnjevka.

Tražene cijene kuća rastu sporije od stanova. U odnosu na prošlu godinu kvadrat kuće u Zagrebu skočio je za ‘tek’ 4 posto. Od 2016. Godine prosječna cijena kvadrata kuće porasla je za 8 posto, dok se prosječna cijena kvadrata stana u istom periodu uvećala za čak 27 posto.

U ostatku Hrvatske po cijeni nekretnina uvjerljivo vodi Dubrovnik, kojemu s prosječnom cijenom kvadrata stana od 3.889 eura Zagreb ne može parirati po tom pitanju. Najveći pad zabilježen je u Krapini, gdje je kvadrat stana pao za 8 posto u odnosu na prošlu godinu, prenosi Poslovni dnevnik. 


Komentari