‘CIJENA ĆE OVISITI O PREGOVORIMA S ČISTOĆOM’ Tomašević komentirao moguće poskupljenje komunalnih usluga

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Gradonačelnik Tomislav Tomašević u 18 sati je otvorio u Etnografskom muzeju mnogima omiljenu manifestaciju – Noć muzeja!

Prije svečanosti otvorenja, dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao aktualnosti u gradu, ponajprije u Čistoći.

Što se tiče cijena komunalnih usluga, to će ovisiti o pregovorima koje ćemo imati sa sindikatima i predstavnicima radnika, posebno govorim o Čistoći. Znate da je u tijeku proces mirenja. Koliko imam informacija to će nastaviti i nakon danas. To nije direktno povezano sa štrajkom Čistoće, već će se početkom sljedećeg tjedna obaviti sastanak s Čistoćom kako bi se pregovaralo o onih šest zahtjeva. Što se tiče cijena, to će ovisiti o konačnom ishodu tih pregovora jer jedini prihodi Čistoći dolaze od odvoza otpada”, objasnio je.

Komentirao je i nalaz inspekcije koja je pročešljala Dinamo.  ”Gradski ured je specifičan gradski ured jer je to upravno tijelo u županijama i u kojemu ja ne smijem imati nikakvog utjecaja. Radio se nadzor u Dinamu i rezultat je poslan Dinamu, Ministarstvu i članu Dinama koji je prijavio nepravilnosti. Gradski ured utvrdio je određene nepravilnosti”, rekao je, a na pitanje hoće li to donijeti mir na Dinamo kaže da mu to zvuči logično.

”Ja sam potpisao da Odbor bira i smjenjuje Upravu i da to ne može biti posao Skupštine”, dodao je.

Osvrnuo se i na moguće gužve na Sljemenu od subote kada počinje sezona skijanja. ”Nadam se da će što manje građana doći automobilom”, rekao je i dodao da će ZET biti spreman za eventualne gužve.

Nakon toga Tomašević je otvorio 18. Noći muzeja, jednu od omiljenih manifestacija u Zagrebu. Organizator je Hrvatsko muzejsko društvo, a sudjeluju muzeji, galerije, arhivi, knjižnice, znanstveno-istraživački centri, obrazovne i druge institucije.


Komentari