Cijela Hrvatska uz Vatrene: Zagrebačke fontane osvijetljene crveno-bijelim ‘kockicama’

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

U čast “Vatrenima”,  uoči finalne utakmice za svjetskog prvaka s Francuzima, zagrebačke fontane od subote navečer bit će obojene u crveno-bijele kvadratiće, potvrdili su u zagrebačkoj Gradskoj upravi.

Svoje pročelje u crveno-bijele kvadratiće u nedjelju i ponedjeljak, kada se Vatreni vraćaju iz Moskve u Zagreb, obojit će i poznati zagrebački hotel Esplanade i time odati priznanje hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na iznimnom uspjehu na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

Generalni direktor tog hotela Ivica Max Krizmanić ističe kako su osoblje Esplanade, ali i gosti koji im ovih dana šalju čestitke iz cijelog svijeta, presretni zbog uspjeha “Vatrenih”.

“Zaista smo ponosni, Vatrenima u čast odlučili smo obojiti pročelje ovog povijesnog hotela u crveno-bijele boje i tako im zahvaliti na uspjehu. Veselimo se finalu i velikoj dobrodošlici u ponedjeljak”, rekao je.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

I vojnici Kravat pukovnije javno bodre naše “Vatrene”. Članovi te vojne povijesne postrojbe, koja svojim programom aktualizira povijesne početke kravate, jedinstvenog hrvatskog doprinosa svjetskoj kulturnoj baštini, snimili su prigodan video “Čemu služi navijački šal”! , u kojem na originalan način pozdravljaju vitezove finala i pozivaju sve navijače da svoj nacionalni ponos i podršku hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji  iskažu vezanjem navijačkog šala kao kravate.

Podršku hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji iskazuju i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) – Gospić koji su niz brdo Zir, čijim podnožjem prolazi autocesta Zagreb – Split, spustili natpis “Hrvatska” sa crveno-bijelim kvadratićima. Natpis je dugačak 27 metara, a širok je četiri metra, rekao je pročelnik HGSS-Gospić Josip Brozičević.

Zir je osamljeno brdo sa stjenovitim vrhom u sredini Ličkog polja. Njegova nadmorska visina je 850 metara, gledan s autoceste Zagreb – Split, željezničke pruge ili s Ličkog polja, djeluje vrlo zanimljivo jer se čini da je nekim čudom to brdo izraslo usred ravnice.


Komentari