ČETVRTI PAKET MJERA! Premijer najavio: ‘HEP-u dajemo 900 milijuna eura’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Na redovnoj sjednici Vlade u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) u Zagrebu, premijer Andrej Plenković je najavio kako će u subotu 1. travnja stupiti na snagu četvrti paket mjera za zaštitu građana i gospodarstva od rasta cijena uslijed prehrambene i energetske krize te inflatornih pritisaka, a koji je vrijedan 1,7 milijardi eura.

Što se tiče cijene plina, premijer je najavio kako će ona ostati regulirana još godinu dana, a cijena struje do 30. rujna.

“Nastavljamo regulirati cijenu naftnih derivata, a precizni paketi pomoći idu svima kojima je pomoć potrebna”, naglasio je.

Osvrnuo se i na HEP rekavši kako je “u dijelu paketa i odluka o odobrenju davanja dioničarskog zajma HEP-u i pokretanju aktivnosti postupka dokapitalizacije”, istaknuo je premijer dodavši kako će se HEP-u dati dioničarski zajam, najprije od 400 milijuna eura, a potom još 500 milijuna eura.

“Na taj način će biti omogućeno normalno funkcioniranje HEP-a, a imat će mogućnosti i za investicije koje su potrebne u procesu energetske tranzicije”, zaključio je Plenković.

 


Komentari