Četvrta utrka Maratona karijera započinje iskustvima Nenada Bakića, a završava karijerom Zorana Vakule

Nenad Bakić i Zoran Vakula gosti su predavači četvrte konferencije projekta Maraton karijera. Nakon uspješno održanih susreta na FER-u, FPZG-u i FFZG-u, novi će se susret održati u četvrtak 17. svibnja s početkom u 16:30 sati na Prirodoslovno – matematičkom fakultetu u Zagrebu. Susretu se mogu pridružiti studenti cijelog Sveučilišta u Zagrebu, ali i drugi zainteresirani.

Riječ je o četvrtom susretu projekta Maraton karijera u sklopu kojeg Studentski informativni kutak, prepoznatljiv kao udruga pod čijim okriljem djeluje središnji studentski portal Studentski.hr, dovodi hrvatske uspješnike natrag na fakultete na kojima je njihov maraton karijera započeo. Nakon prethodno uspješno održanih predavanja na ostalim fakultetima, slijedi gostovanje nekadašnjih studenata PMF-a, Nenada Bakića i Zorana Vakule, ovoga puta u ulozi predavača.

Nenad Bakić matematičar je po obrazovanju, a danas poznati hrvatski poduzetnik, investitor i trenutno najviše posvećen digitalnoj transformaciji u obrazovanju u Hrvatskoj i drugim zemljama – osnivač IRIM-a, vodeće organizacije za uvođenje STEM edukacije u obavezno obrazovanje. Njegova karijera pronašla se podjednako i u znanosti, digitalnim medijima, financijama i u ljudskim resursima. Višestruki je osnivač start-upova s nekoliko uspješnih izlazaka, a kompanije koje je osnovao još su u njegovom vlasništvu i tržišni lideri u svojim područjima. Također, posebni je savjetnik Predsjednice RH za digitalnu transformaciju i STEM.

Poznati meteorolog Zoran Vakula, dipl. ing. meteorolog i urednik na HRT-u radio je u DHMZ-u, a na HRT-u od 1996. kao honorarni suradnik te od 2013. stalno zaposlen. Objavio je desetke stručnih i znanstvenih radova te održao mnogobrojna predavanja u zemlji i inozemstvu. Bavi se izradom, prezentacijom i verifikacijom vremenskih prognoza te osmišljavanjem meteorološkog sadržaja na različitim medijskim platformama. Kolumnist, urednik priloga s meteorološkim sadržajem na HRT-u, član je tima koji je osmislio i priprema „HRT Meteo“ – aplikaciju za pametne mobilne telefone. Poznat po populariziranju meterologije u medijima, često smo ga imali priliku vidjeti u različitim emisijama HTV-a, a Ante Cash i Saša Antić objavili su pjesmu „Vakula“ 2015. koja je čak nominirana za Porina.

Svim se studentima željnima uvida u praktična iskustva i savjete iz prve ruke, ali i ostalim zainteresiranima, savjetuje da posjete susret na PMF-u te se prijave klikom na poveznicu i uhvate svoje mjesto na vrijeme jer je broj mjesta u dvorani ograničen. Raspored započinje u 16:30 u dvorani A101 Matematičkog odsjeka PMF-a predavanjem Nenada Bakića, nakon čega slijedi predavanje Zorana Vakule i nova podjela jednog besplatnog online tečaja partnera projekta HalPet.

Sve informacije o projektu dostupne su na Facebook stranici projekta Maraton karijera, službenom Facebook događaju te vijestima glavnog medijskog pokrovitelja – Studentski.hr.


Komentari