ČETIRI MINUTE PLATIO 27 KUNA: Automobilom ušao na aerodrom i ostao u šoku

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Zračna luka Franjo Tuđman u Zagrebu prije tri godine uvela je mogućnost da se putnici mogu popeti i pokretnim stepenicama u ‘Kiss&Fly’ (Poljubi i odleti) zonu na katu gdje ih taksist ili netko od obitelji može pokupiti bez plaćanja parkinga ukoliko se zadržavaju do deset minuta. No, jedan čitatelj za 24sata požalio se kako je četiri minute platio čak 27 kuna što je inače cijena za sat vremena parkiranja.

“Prije tri tjedna sam bez problema ostavio sina u Zračnoj luci Franjo Tuđman, a kada sam ga u nedjelju navečer išao pokupiti po povratku s puta, zadržavanje manje od četiri minute u takozvanoj ‘Kiss and Fly’ zoni sam platio 27 kuna. Ostao sam skroz šokiran jer smo samo ubacili njegovu prtljagu i odmah izašli. Svugdje u svijetu je ta zona besplatna do 10 ili 15 minuta kako bi se mogli pokupiti i dovesti putnici, a francuski koncesionar je očito i to počeo naplaćivati”, rekao je muškarac koji je kao dokaz poslao i plaćenu parkirališnu kartu.

Iz Međunarodne zračne luke Zagreb odgovorili su da je ‘Kiss&Fly’ zona i dalje besplatna, ali da se u njoj može besplatno zaustaviti 10 minuta u jednom satu. Ako se dva ili više puta uđe u istom satu, onda je potrebno platiti svaki sljedeći ulazak. Ako je prošao sat vremena, opet se može besplatno ući na 10 minuta.

Muškarac negira da je ušao dva puta u istom satu. Iz Međunarodne zračne luke Zagreb su ga pozvali da im pošalje pritužbu s kopiranom kartom i registracijskom oznakom kako bi mogli utvrditi o čemu se točno radi i je li sustav zaista pogriješio.

On im je nakon toga poslao podatke o svojoj registarskoj tablici i kartu, a iz Međunarodne zračne luke Zagreb poslali su odgovor da su provjerom utvrdili da je ipak registrirano drugo ulaženje unutar sata.


Komentari