ČESTITKA GRADONAČELNIKA: Povodom Dana antifašističke borbe obratio se građanima

Milan Bandić/Facebook

Gradonačelnik uputio čestitku u povodu Dana antifašističke borbe.

U povodu Dana Antifašističke borbe, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uputio je čestitku u kojoj između ostalog stoji:

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,
čestitam vam 22. lipnja, Dan antifašističke borbe!

Velika svjetska tragedija iz prve polovice 20. Stoljeća, koja je i na našim prostorima ostavila teške posljedice i izazvala velike patnje, opomena je svim generacijama da se demokratsko društvo u kojem se čovjek, bez obzira na naciju, vjeru i boju kože, osjeća kao istinsko ljudsko biće, može graditi samo na vrijednostima kao što su sloboda, mir, ravnopravnost, pluralizam i tolerancija.

Zato je antifašizam, kao dio svjetskog i europskog povijesnog naslijeđa, ugrađen u temelje modernih demokratskih društava te je svoje mjesto našao i u našem ustavu.

Onima koji su u mračnoj epizodi svjetske povijesti stali u obranu slobode i demokratskih načela dugujemo zahvalnost i sjećanje na njihovu veliku žrtvu.

Dužni smo također, zbog nas samih ali i naraštaja koji dolaze, biti predani zagovornici univerzalnih ljudskih vrijednosti, a budućnost moramo graditi na načelima solidarnosti, pravednosti, tolerancije i poštivanju ljudskih prava, te inzistirati na dostojanstvu svakog čovjeka.


Komentari