ČESTITAMO IM! Danas se dodjeljuju državne nagrade koje i nas potiču da budemo bolji

Pixabay

Prilikom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, danas će se dodijeliti i Državna nagrada za humanitarni rad u 2018. Ona se dodjeljuje 12 sati na Trgu Nevenke Topalušić 1, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Državna nagrada za humanitarni rad najveće je priznanje koje se dodjeljuje u Hrvatskoj za iznimna postignuća i doprinos razvoju i unapređenju humanitarnog rada u Republici Hrvatskoj.

Državna nagrada za humanitarni rad dodjeljuje se u dvije kategorije: Nagrada za životno djelo koja se dodjeljuje fizičkoj osobi za trajan doprinos razvoju i unaprjeđenju humanitarnog rada te Godišnja nagrada koja se dodjeljuje pravnoj ili fizičkoj osobi za iznimna postignuća u području humanitarnog rada.

Državna nagrada za humanitarni rad u 2018. godini, na prijedlog Odbora za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad, u kategoriji Nagrada za životno djelo dodijelit će se g. Josipu Petraču iz Zagreba, dok će se Godišnje nagrade dodijeliti Caritasu Zadarske nadbiskupije iz Zadra, Udruzi Sv. Jeronim iz Kaštel Gomilice i g. Željku Đekiću iz Vukovara.

Nagrade laureatima uručit će državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, gđa Marija Pletikosa.

Komentari