‘Centru za socijalnu skrb naložena je žurna procjena sigurnosti u obitelji’, poručuju iz Ministarstva

www.hkv.hr

U Kliniku za dječje bolesti u Klaićevu ulicu u četvrtak je dovezena djevojčica u ekstremno lošem fizičkom stanju.

“Ne bih mogao reći kako su točno modrice nastale, ali moguće je da su posljedica zlostavljanja”, otkrio nam je ravnatelj Klinike za dječje bolesti Goran Roić, dodavši da dominiraju ozlijede središnjeg živčanog sustava mozga, ali ima hematoma i ozljeda drugih dijelova tijela.

Nakon pravobraniteljice za djecu Helence Pirnat Dragičević, oglasilo se i Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

“Najstrože osuđujemo svaki oblik nasilja u obitelji, posebice usmjerenog prema najranjivijoj skupini kao što su djeca. Po dobivenoj informaciji o ovom tragičnom događaju, Ministarstvo je jučer naložilo Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška žurnu procjenu sigurnosti u obitelji”, poručuju.

Nakon utvrđenog rizika za sigurnost djece, Centar je izdvojio ostalo troje djece u udomiteljsku obitelj, a roditelji su uhićeni.

“Ministarstvo je također, u Centar danas uputilo upravni nadzor te je zatraženo provođenje stručnog nadzora od nadležnih komora nad radom stručnih djelatnika Centra kod kojih je obitelj bila u tretmanu.

Nadležni Centar će po službenoj dužnosti žurno podnijeti i kaznenu prijavu protiv roditelja zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela”, stoji u odgovoru za Dnevno.

Podsjetimo, nije dugo trebalo da “isplivala” informacija kako je njezina obitelj poznata tamošnjem Centru za socijalnu skrb, a dijete je iz udomiteljske obitelji kod koje je bilo više od godinu dana vraćeno biološkom ocu i majci.

Komentari