Centar građani ukrašavaju cvijećem, a Dubravu smećem

Svi mi koji volimo Dubravu/Facebook

I dok se centrom Zagreba sadi cvijeće u inat nedavnoj prijavi zbog sadnje cvijeća oko stabla u Preradovićevoj ulici, Dubrava je ispunjena smećem – a nitko nije prijavljen.

“Bandicu, Vasi komunalni inspektori kaznjavaju sugradane koji sade cvijece, a idiote koji bacaju smece i glomazni otpad u Stefanoveckom zavoju nasuprot bivseg Mlinara, a u blizini novoizgradenog djecjeg igralista ne. Sramota, ako se odlagaliste otpada nalazi ni km u Osjeckoj ulici. Zasto takve ne kaznjavate?”, napisala je jedna građanka u Facebook grupi “Svi mi koji volimo Dubravu” uz što je priložila sljedeću fotografiju.

Svi mi koji volimo Dubravu/Facebook

Sudeći po komentarima, građani su zgroženi i bijesni.

Podsjećamo, da bi dali malo života i uljepšali centar grada pogođen razornim potresom, vlasnica jedne zagrebačke slastičarnice i njen susjed su u Preradovićevoj ulici oko jednog od stabala zasadili su mali vrt sa cvijećem.

Vrt je postao hit na Facebooku, ali ipak našao se netko kome je cvijeće zasmetalo pa je sve anonimno prijavio Komunalnom redarstvu.

“Vrtlarica” je tako dobila dopis Komunalnog redarstva, koje od nje traži da se očituje o sadnji vrta te isti vrati u prvobitno stanje.

Zagrepčani su, u najmanju ruku, ostali zgroženi kada su otkrili kako će ostati bez malenog vrta koji je u proteklim tjednima postao jedan od simbola Zagreba nakon potresa. Srećom, nisu stali na tome. Na društvenoj mreži Facebook tako je svanuo događaj podrške vlasnici vrta koji okuplja sve one istomišljenike koji vjeruju kako je ovaj potez prijavljivanja potpuno apsurda, a pitaju se i kome je vrt mogao zasmetati.

“Zasadi vrt! Uredimo Zagreb sami”, naziv je grupe, ali i projekta. Njihov plan je ispuniti metropolu zelenilom.

“Nakon što su naši sugrađani u Preradovićevoj zasadili mini vrt na komadiću zemlje između parkirnih mjesta, dobili su dopis komunalnog gospodarstva u kojem se traži da se očituju te da se taj dio vrati u prvobitno stanje. Naravno slijedi i kazna. Pozivamo sve koji vole ovaj grad da u svojoj ulici posade mini vrt poput ovog u Preradovičevoj. Uljepšajmo sami naš grad, ako treba i uz plaćanje komunalnih kazni. Uredite vrt, objavite fotku uz hashtag #zeleniotpor ili nam pošaljite fotku”, napisali su oni u događaju i naišli na veliku podršku.


Komentari