CENTAR GRADA UPRAVO JE POSTAO ZNATNO JEFTINIJI! Država u zakup daje poslovne prostore, najjeftiniji košta tek nešto više od 500 kuna

Foto: IlustracijaPatrik Macek/PIXSELL

Za zakup čak 32 državna poslovna prostora u osam gradova, tvrtka Državne nekretnine raspisala je natječaj koji traje do 10. rujna. Najviše nekretnina dakako, nalazi se u Zagrebu, njih 21.

Najskuplji je onaj u ulici Frane Petrića, od 105,85 četvornih metara koji se daje u zakup za 7.843 kune mjesečno.

Tu su i prostori u Dalmatinskoj, Bosutskoj, Vlaškoj, Zvonimirovoj, Nad Lipom i drugima. Najjeftiniji prostor dakako i najmanji je, a nalazi se upravo Nad lipom. Čini 13,94 četvorna metra kvadrature, a iznosi 592,7 kuna mjesečno. U zakup se daje i prostor bivšeg aerodroma na Borongaju.

Pravila

U konačnici, zainteresirani će prostore moći pogledati između 30. kolovoza i 3. rujna, a iz Državnih nekretnina napominju da se daju u zakup u viđenom stanju na vrijeme od deset godina, a prvi mjesec od sklapanja ugovora o zakupu zakupnici se oslobađaju plaćanja zakupnine.

Ponude na natječaj uz pravne osobe mogu dati i udruge te fizičke osobe s registriranim obrtom ili koje obavljaju samostalnu profesionalnu djelatnost.

Natječaj za zakup poslovnih državnih prostora objavljen je u srijedu, a osim u Zagrebu prostori se nude još i u Splitu, Puli, Rijeci, Osijeku, Bjelovaru, Petrinji te Milni na otoku Braču.


Komentari