ČEKAT ĆE DO ZADNJEG TRENUTKA Mirela Čavajda tvrdi kako su Beroševe tvrdnje neistinite: Dokumente su potpisale tri zagrebačke bolnice

Mirela Čavajda (Foto: Facebook)

Nakon obraćanja ministra Vilija Beroša, Mirela Čavajda je Jutarnjem listu ustupila sve nalaze iz četiri bolnice u kojima jasno stoji da je riječ o tumoru i hidrocefalusu.

“Ne znam je li ministra netko krivo informirao, ali činjenica je da ono što je rekao, a to je da se sa sigurnošću ne može tvrditi je li riječ o tumoru ili krvarenju, te da nema hidrocefalusa, ne stoji. Tako ne piše u dokumentima koje potpisuju čak četiri hrvatske bolnice i jedna slovenska”, kazala je za Jutarnji Čavajda i dodala kako nije točno da je primila psihološku pomoć u KB-u Sveti Duh.

Bolnica Sveti Duh (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

I njezina odvjetnica Vanja Jurić potvrdila je da ministar Beroš govori neistine o tome kako je Mireli Čavajdi pružena psihološka pomoć.

Čekat će do zadnjeg trena

Jurić je u razgovoru za Dnevnik.hr, naglasila kako je ‘jedina bolnica koja je napravila najviše liječničkih pregleda i pretraga Mirele Čavajde KB Sveti Duh, koji je u svom nalazu ustvrdio da su ti uvjeti u cijelosti ispunjeni’.

‘Mi ćemo uložiti prigovor na prvostupanjsku odluku komisije da se odbije izvršenje pobačaja. Taj rok je tek danas počeo teći i mi ćemo se toga pridržavati’, najavila je odvjetnica Jurić.

Također, navela je Jurić, neistinitom smatraju izjavu ministra Beroša da ne postoji hidracefalus, jer su u KB Merkur utvrdili progresiju te bolesti. Najavila je i da će ostati pri odluci o odlasku u Sloveniji, ali i da će čekati do zadnjeg trena na odgovor od domaćih bolnica.

Komentari