CAR SHARING PROJEKT SPIN CITY: Nema troškova održavanja, parkinga, osiguranja, registracije…

U Zagrebu će na proljeće započeti car sharing projekt Spin City, odnosno usluga sukorištenja automobila za vožnju gradom i okolicom u sklopu koje će se na  gradske ulice rasporediti 30 vozila Volkswagen up! – 10 na električni i 20 na klasični pogon.

Naime, riječ je o rješenju koje, uz primjenu suvremene tehnologije, integrira ekonomiju dijeljenja sa suvremenom zelenom ekonomijom. Putem tako definiranog sustava, Spin City korisnici će unajmljivati vozilo upravo onoliko koliko im je potrebno, a bez troškova posjedovanja i njegova održavanja, piše zagrebonline.hr.

Prema riječima direktora tvrtke Urban Mobility koja pokreće spomenutu uslug, s implementacijom čak trećine flote na električni pogon, Spin City dovodi Zagreb među vodeće europske gradove s niskom razinom ispuštanja ugljičnog dioksida po car sharing vozilu te omogućuje značajnu dobrobit za okoliš.

Glavne prednosti car sharinga Spin Cityja su:

  1. vozite se kamo i kad god želite bez troškova koje imate kao vlasnik vozila – nema troškova održavanja, parkinga, osiguranja, registracije, poreza, čišćenja…,
  2. nema papirologije ni administracije što prati klasičan najam,
  3. car sharing je ekološki prihvatljiv jer smanjuje zagađenje okoliša i rasterećuje promet osobnih vozila,
  4. car sharing podiže kvalitetu života u gradovima.


Komentari