Čakovec je najbolji grad u Hrvatskoj u provođenju Zakona o zaštiti životinja

Grad Čakovec na jučerašnjem je dobrotvornom koncertu u K.D. Vatroslav Lisinski u Zagrebu dobio posebnu nagradu Animal hero, za najbolji grad/općinu za provođenje Zakona o zaštiti životinja.

„U veljači 2018. godine prvi smo donijeli Odluku o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca te o postupanju s napuštenim životinjama, u kojoj je uvedena trajna sterilizacija kao mjera kontrole razmnožavanja. Čakovec je u zakonskom roku do 30. lipnja 2018. godine izvršio popis svih pasa na području grada i kontrolu mikročipiranja te ima organizirano sklonište s udrugom Prijatelji životinja i prirode. Upravo zahvaljujući njihovom trudu i zalaganju Čakovec je dobio ovu nagradu. Stoga veliko hvala Aleksandri Hampamer i svim članovima i podupirateljima udruge Prijatelji životinja i prirode.“ – izjavio je Stjepan Kovač, gradonačelnik Čakovca.

Održani dobrotvorni koncert dio je projekta čakovečke udruge „Prijatelji životinja i prirode“, s ciljem izgradnje novih dvorišta za pse i skladišta, kao i operativnog centra s malom priručnom ambulantom.

Komentari