Buzin napokon dobiva novu nadstrešnicu

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Radovi trenutačno traju u Buzinu, gdje je kroz nadstrešnicu doslovce prošao automobil. Tamošnji stanovnici pet su se godina borili da dobiju novu.

U prosjeku četiri po četvrti. Na području grada tijekom sljedeće godine trebala bi biti postavljena 71 nadstrešnica i Zagrepčane zimi štititi od kiše, a ljeti od sunca.

Grad trenutačno traži tvrtku koja će izvoditi radove vrijedne 8,8 milijuna kuna, a osim pripreme terena, morat će napraviti temelje za nadstrešnice, postaviti ih, prilagoditi im perone, ali i reklamne osvijetljene vitrine. Na četiri će lokacije morati i demontirati postojeće nadstrešnice prije nego što postave nove, ali lokacije koje se spominju u dokumentaciji uglavnom su one na kojima Zagrepčani, dok čekaju autobuse, nad glavom nemaju nikakvu zaštitu, piše Večernji list.

“Ovdje više nadstrešnica nemamo nego imamo. Autobusna stajališta su nam, naravno, uz cestu, pa je posebno ‘zabavno’ na jesen i zimi kad pada kiša ili snijeg, a onda još i prolaze automobili pa nas zapljusnu vodom iz lokvi” govore stanovnici Brezovice gdje će se nadstrešnice postaviti, između ostalog, u Grančarskoj ulici kod broja 27, na Kraljevečkoj cesti kod broja 37 te na križanju Dragonožečke i Obreške ceste.

Još traje prošla godina Da čekanje busa pored prometnica postane lakše, mislilo se i pri planiranju postavljanja nadstrešnica i u drugim kvartovima, pa će krovove dobiti i stajališta kod obrazovnih ustanova, ali i na frekventnijim križanjima. Postavit će se, tako, nadstrešnica i kod dječjeg vrtića “Jabuka” na Resničkom putu u Dubravi, na križanju Prilaza baruna Filipovića i Selske, ali i na Branimirovoj preko puta okretišta Borongaj. Trenutačno još uvijek traje postavljanje nadstrešnica za koje se izvođač tražio prošlog studenog, jer tvrtka koja ih postavlja odabrana je tek u veljači. Posao je dobila firma M. Soldo, koja 40 nadstrešnica postavlja za 3,5 milijuna kuna, što je za čak dva milijuna jeftinije od prvotne gradske procjene. Između ostalog, postavljanje je u tijeku i u Buzinu.


Komentari