Burno na Filozofskom fakultetu: Borasovi ljudi preuzimaju upravljanje, no ondje ih dočekao otpor!

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras danas na Filozofski šalje povjerenstvo koje će preuzeti upravljanje fakultetom, no ondje su ih dočekali profesori i studenti koji se tome protive.

Podsjetimo, Boras u srijedu je suspendirao dekanicu Filozofskog fakulteta u Zagrebu Vesnu Vlahović Štetić. Kako rektor navodi u Odluci, dekanica je suspendirana u prvom redu zbog presude Županijskog suda u Zagrebu prema kojoj je osuđena za šikaniranje, odnosno mobing prorektora Ante Čovića, tada zaposlenika Filozofskog fakulteta.

“Mojom suspenzijom Rektor Boras je preuzeo odgovornost za destabilizaciju Filozofskog fakulteta a time i Sveučilišta u cjelini i morat će se nositi s posljedicama. Što se povoda za suspenziju tiče, voljela bih da mi hrvatsko pravosuđe razložno objasni kako dekanica jednog fakulteta može mobingirati prorektora koji je ujedno najmoćniji čovjek na Sveučilištu. Ponosna sam na sve što je moja Uprava učinila za Filozofski fakultet u ove nepune tri godine. Učinili bismo i više da nismo radili u tako nepovoljnim okolnostima”, rekla je Vlahović Štetić.

Boras već danas na Filozofski fakultet šalje povjerenstvo koje će preuzeti upravljanje Fakultetom, no ondje su ih dočekali profesori i studenti koji se tome protive.

Profesor Neven Jovanović u razgovoru za N1 televiziju podsjeća na kronologiju. “Rektor Boras je već jednom umirovio svog dekana Previšića kako ga Fakultet ne bi uspio smijeniti, a sada se poziva na mobing nad čovjekom koji je u tom trenutku bio prorektor. Sve je počelo nakon što smo počeli propitivati znanstveni rad Ante Čovića. Meni nije jasno kako slabiji može vršiti mobing nad jačim”, kaže Jovanović.


Boras suspendirao dekanicu filozofskog fakulteta zbog mobinga: Evo tko preuzima upravljanje Fakultetom!

Komentari

loading...