Burno između Hasanbegovića i Puhovskog na tribini o promjeni imena Trga maršala Tita

FOTO: N1

Na tribini su govorili Zlatko Hasanbegović, Žarko Puhovski i Tvrtko Jakovina.

U Zagrebu je održana tribina “Promjena imena Trga maršala Tita”, koju je organiziralo Srpsko privredno društvo “Privrednik” i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Na tribini su govorili Zlatko Hasanbegović, Žarko Puhovski i Tvrtko Jakovina, a moderator je bio novinar Saša Kosanović, piše N1.

Uslijed dinamične rasprave o Trgu maršala Tita, Kosanović je Hasanbegovića upitao o njegovom političkom opredjeljenju.

”Kada ste točno postali liberalni demokrat? Vi ste čovjek koji se slikao s ustaškom kapom na Rivi… Kada ste odustali od toga i jeste li odustali od toga?” upitao je moderator Hasanbegovića.

”Ja sad ne bih ulazio u politološke rasprave što je liberalna demokracija s obzirom na kontaminaciju svih pojmova od antifašizma do liberalne demokracije, a odgovor na vaše pitanje je jednostavan – otkad sam se rodio. Da sad ne ulazim u to jer to nije tema, ja sam starčevićanac, slobodar i samim tim sam bliži svakom obliku liberalne demokracije od bilo kojeg titoista, neotitoista ili onih političkih struja koje olako prolaze”, kazao je bivši ministar kulture.

U raspravu se uključio i Žarko Puhovski koji je usporedio Hasanbegovićevu izjavu s onom Andrije Hebranga.

”Bogu hvala ne govorimo o trgu Zlatka Hasanbegovića pa tema ne bi trebala biti njegova biografija. Ali rekao je jednu zanimljivu stvar – da je liberalni demokrat od rođenja. To me podsjetilo na jednu neopisivu glupost Andrije Hebranga koji je rekao da je kršćanin od rođenja, jer on ne zna da se kršćanin postaje krštenjem. Nitko ništa nije od rođenja”, kazao je Puhovski.


Komentari