Burna reakcija ZET-ovca: Bacio kovanice kroz vrata jer je žena plaćala kartu lipama

Photo: Goran Jakus/PIXSELL

Karta od četiri kune ušla je u anale i izazvala pozitivne reakcije.

Kako bi prodaja karata u autobusima išla brže, iz ZET-a su  uputili molbu građanima koji koriste njihove usluge da pripreme sitan novac prilikom kupnje karte. To je i učinila jedna putnica koja je jučer putovala linijom 323 Velika Gorica – Ribnica – Lazina. Zbrojila je kune i lipe koje je imala i vozaču dala ukupno 4 kune za jednu kartu što se njemu nije svidjelo pa je isti novac bacio preko njezine glave.

>>>IMAŠ SITNO? Živcira nas što ga ZET – ovci nikad nemaju

U redakciju kronikevg.com je stigla žalba njezina sina koju je poslao ZET-u, a mi ju prenosimo u cijelosti.

“Poštovani, Srijeda 1. ožujka 2017. godine bila je prvi dan uvođenja polusatne karte u protuvrijednosti 4kn (400 lipa) ali i prvi dan od kojeg će se moja majka u vožnji na posao zetovim javnim prijevozom osjećati manje vrijednom i nesigurnom. Tog dana u 12:35 sati moja je majka Inna Novački ušla u autobus linija 323 ribnica lazina i pri ulasku je od vozača zatražila novu polusatnu kartu. Kartu je platila kovanicama u apoenima od 1 kune, 10 lipa i 20 lipa, sveukupno 4 kune.

Nakon što je kao i svaki puta ljubazno novac dala vozaču uslijedio je šok i nevjerica. Vozač čije ime još nismo doznali svoj bijes nije mogao sakriti pa je tako uz veliku galamu uzeo novac i bacio ga van kroz vrata točno iznad glave moje mame. Nakon toga uzeo je jednu od svojih karata te ju je sam ”procvikao” i gurnuo ju u ruke moje mame na što je nadodao još i neugodnu i prijeteću izjavu : ”žao mi je što su ljudi u busu inače bi vidjela i čula”. Možda još ne razumijete u čemu je bio problem tog dana ali vozaču je očito veliki problem i veliki stres primati službeni hrvatski novac na svome radnome mjestu.

Ovo nije prvi slučaj takvog ponašanja s istim vozačem. Moja majka je u više navrata morala slušati izjave tipa : ”nisam ti ja mjenjačnica” ,”kaj će mi te lipe”. Ovaj puta je to već eskaliralo u ozbiljnije prijetnje i uvrede pa se osjećam dužan o tome vas obavijestiti. Sve mi je ispričala prestrašena mama koja se previše boji išta ikome reći kako ju vozač ne bi još dodatno maltretirao. Cijela priča je u potpunosti istinita i točna i mama stoji iza svega što sam naveo. Zahtijevamo hitnu smjenu bezobraznog,agresivnog i neprofesionalnog vozača kako se više nijedan mali čovjek ne bi osjećao ugroženo i manje vrijedno jer autobusnu kartu plaća u lipama.

Hvala

Ogorčeni sin”, stoji u pismu koje je objavio portal kronikevg.com.

Zagreb.info kontaktirao je ZET i upoznao ih s navedenim slučajem, odgovor još čekamo.


Komentari