Buran vikend: Oduzeto 96 vozačkih dozvola, rekorder imao 2,52 promila

Tijekom vikenda, od 8. do 10. rujna 2017., od 21 do 5 sati, na području PU zagrebačke provedene su akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga.

U dane provođenja akcije utvrđeno je ukupno 605 prometnih prekršaja, od čega je 96 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzeta je 91 vozačka dozvola, a iz prometa je isključeno 96 vozača.

Kod 22 vozača (22.9%) alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola u organizmu bila je veća od 1.5 g/kg ili su odbili alkotestiranje. Najviše zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

– u subotu, 9. rujna oko 0.30 sati,  48-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka, a kretao se kolnikom Selske ceste u smjeru juga. Kontrolom vozila i vozača kod Horvaćanske ulice, obavljeno je alkotestiranje te je izmjerena koncentracija od 2.52 g/kg alkohola u organizmu.

– u nedjelju, 10. rujna oko 3 sata, 39-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje, a kretala se Slavonskom avenijom u smjeru istoka. Zaustavljena je kod Čavićeve ulice te joj je utvrđena koncentracija od 2.37 g/kg alkohola u organizmu

Inače, za vrijeme akcije evidentirano je 6 vozačica (6.3%) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Prilikom provođenja akcije, 13 osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola.

Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno su testirane 3 osobe, kod kojih je test bio negativan. Od 96 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, evidentirano je 19 mladih vozača (19.8 %) kojima je izmjerena koncentaracija alkohola u nadzoru prometa. U nadzoru je kontrolirano 878 vozila i vozača.


Komentari