Bunjac za Zagreb.info: ‘Gušili su ga i zaokrenuli mu ruku, ja sam pokušavao spriječiti da ga ozlijede’

Screenshot Facebook

S obzirom na sinoćnji incidet u Saboru i prijetnje smrti koje je uputio Branimir Bunjac stražarima, kako prenose mediji, pitali smo ga za komentar o tim prozivkama.

“To je jednostavno zamjena teza. Nismo se mi maknuli sa svojih mjesta u Saboru nego je straža došla k nama. Znači oni su na nas nasrnuli. Bila bi prijetnja da smo mi sišli s naših mjesta i otišli nekome, međutim mi smo ostali na našim mjestima”, kaže Bunjac.

Prepričao je detaljno tijek događaja koji su doveli do spornih izjava.

“Straža je prvo meni otkinula mobitel iz ruke, a uopće nisam imao nikakvu stegovnu mjeru. Znači, u tom trenu svi zastupnici koji su bili u dvorani su snimali, a samo meni je istrgnut mobitel iz ruke – to je očiti čin nasilja” prepričava Bunjac te nastavlja:

“Da bi nakon toga ti isti stražari počeli gušiti Ivana Pernara i zaokrenuli su mu ruku. On je počeo vikati da ga to boli. U tom trenutku sam ja jednostavno pokušao olabaviti stisak tih stražara da ga ne ozlijede, a s druge strane sam rekao tom drugom stražaru da me ne napada”.

Ističe da su oni bili napadači, a sada se žele prikazati kao žrtve te da je najveći problem što je cijeli problem zakuhao nalogodavac Milijan Brkić koji je pobjegao iz dvorane kad se sve to dešavalo.

Komentari