‘Bundek ću preimenovati u Bandek’: Juričan ne odustaje od koruptivne borbe za zagrebačke utvrde

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Dario Juričan, čovjek koji je u prvom krugu izbora za predsjednika države odnio 4,61 posto svih glasova i kojega zbog toga smatraju najvećim iznenađenjem ovih izbora, jutros je ispred Holdinga održao nastavak performansa kojeg je započeo sinoć.

“Volim ovog gradonačelnika i dat ću sve od sebe da jezero Bundek preimenujem u jezero Bandek. Pisat će na svakom trgu i aleji – Milan Bandić, gradonačelnik i rezač etiketa”, rekao je jutros Juričan koji je već nekoliko puta mijenjao ime u Milan Bandić ne bi li pod njime izašao na izbore.

(FOTO) Juričanu se ispred Holdinga pridružili Zagrepčani: Na večernje bdijenje mu donose mito!

“Namjera je bila jednostavna – da omastimo brk. Imamo metaforičku razinu i stvarnu razinu. Na metaforičkoj smo omastili brk sa janjetinom, a na onoj drugoj htjeli smo omastiti sa Zagrebačkim holdingom. Ja sam četvrta politička opcija u gradu, došao sam po svoj plijen. Zato služe izbori, da se plijen dijeli”, rekao je.

“Organi reda nisu pojeli janjetine, nutkao sam ih, kao i djelatnike Holdinga. Malo mi se zamjerilo što je nije bilo cijelu noć. Ali rekao sam, to je poanta, tu sam da mi omogućite da uđem u Holnding kako bi mogli jesti janjetinu od jutra do mraka”, dodao je.

Zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, kaže, nije očekivao, ali se nadao da će se akciji pridužiti novoizabrani predsjednik Zoran Milanović.

“Bandiću se baš i nismo nadali, ali kako su ovdje bili spontano postavljeni šatori nadali smo se da će novoizabrani predsjednik Milanović doći. Ganut sam time što nije došao i to me plaši – nije uz narod”, istaknuo je. Kaže kako je postavljanje šatora stara hrvatska tradicija. “Kad se ustoliči nova vlast ili se želi otjerati stara, napravi se šator. Pa zato smo mi tu.”

Na upit što se krije iza svega toga, odgovorio je: “Želim biti gazda grada. Pretendiram na mjesto gradonačelnika svemira. Grad je premali. Tu su se samo nekakvi odličnici javljali za poziciju. Sad treba pustiti da sam ti štakori u godini štakora izađu van.”

Na pitanje boji li se ikoga, rekao je: “Zašto? Ne razumijem. Pa tko je protiv mita i korupcije u ovoj zemlji. Oni se trebaju mene bojati.”

Pojasnio je i zašto je Bandića nazvao “rezačem etiketa”. “Imao je zanimljivu sklonost – kad mu policija treba banuti u kuću, on pošalje ljude da mu režu etikete zato što je kupovao ultraskupi namještaj, naravno, ne od svojih novaca.”

Ima novi spot

Rano jutros, Juričan je medijima poslao svoju verziju službenog video predsjedanja Hrvatske Vijećem EU-a. Pogledajte kako izgleda.

Inače, Juričan je redatelj kojeg je javnost upoznala nakon što je napravio film ‘Gazda’ o Ivici Todoriću, a trenutno radi na filmu o Milanu Bandiću koji će se zvati ‘Kumek’.

Je li ‘Kumek’ početak kraja Milana Bandića? Juričan izbacio intro za film koji govori o mutnim poslovima zagrebačkog gradonačelnika

Za sljedeći tjedan najavio je pohod na novu utvrdu – Ministarstvo uprave.

Komentari