BUNA ZAGREBAČKIH SREDNJOŠKOLACA: Organizirali prosvjed protiv korupcije i nepotizma u školstvu

FOTO: Screenshot / Index.hr

Srednjoškolcima je prekipjelo.

Učenici Poštanske i telekomunikacijske škole u Zagrebu organizirali su prosvjed kako bi javnost upozorili na korupciju i nepotizam u školstvu, te na mnoštvo problema u njihovoj školi i cijelom sustavom.

Prosvjed je počeo u 12:15 sati ispred Poštanske i telekomunikacijske škole, a okupilo se 50-ak učenika. Organizirali su ga učenici 3.a1 razreda, koji ujedno pozivaju studente i ostale kolege srednjoškolce da im se pridruže i podrže ih.

“Pozivamo vas na prosvjed u organizaciji učenika Poštanske i telekomunikacijske škole protiv korupcije, nepotizma i nerada u školstvu koji će se održati 21.12 u 12.15 ispred Poštanske i telekomunikacijske škole. 

Molimo kolege iz drugih škola i studente da svojim dolaskom daju podršku ovom prosvjedu. Također molimo roditelje i sve one kojima je stalo do obrazovanja njihove djece da podrže prvi prosvjed učenika srednjih škola u novijoj povijesti”, navodi se u njihovom Facebook eventu pod nazivom ‘Prosvjed protiv korupcije i nepotizma u školstvu’.

Profesori se opijavaju u podrumu, dok je jedan od njih optužen za pedofiliju

Događaj su popratili svi veći mediji.

Jedan od organizatora prosvjeda rekao je kako je razlog prosvjeda sve veća korupcija u školstvu, kao i zapošljavanje nekvalificiranih profesora preko veze i putem namještenih natječaja. Dodali su i da bi često, umjesto da ih nešto nauče, profesori razgovarali o politici, dok se neki od njih u podrumu škole opijaju i takvi dolaze na sat. Spomenuli su i profesora optuženog za pedofiliju.

Povod za organiziranje prosvjeda bio je i natječaj u njihovoj školi za koji učenici smatraju da nije bio valjan, s obzirom da su njihove profesorice Tjelesne i zdravstvene kulture otpuštene jer navodno nisu kvalificirane za radno mjesto, na kojem su zaposleni drugi profesori, prenosi Index.hr.

Tražimo uvid u taj novi i onaj prošli natječaj te po kojim kriterijima se u školi drže nekvalificirani profesor i dok se oni sposobni i kvalificirani otpuštaju. Posljednji zahtjev je revizija rada i kvalifikacija svih ostalih profesora u našoj školi”, kazao je jedan od organizatora.

Komentari