Bukovac dobio novi spomenik

Screenshot/Zagreb.hr

Svečanosti otkrivanja spomenika prisustvovao je predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić.

U okviru obilježavanja druge obljetnice smrti o. Vjenceslava Miheteca, gradonačelnik Milan Bandić u subotu je, u društvu s nećacima oca Vjenceslava, na Bukovcu otkrio spomenik članu Hrvatske karmelske provincije sv. Oca Josipa, upravitelju svetišta Uznesenja bl. Djevice Marije u Remetama i dugogodišnjem remetskom župniku – ocu Vjenceslavu.

Screenshot/Zagreb.hr
Screenshot/Zagreb.hr

Uz brojne mještane, svečanosti otkrivanja spomenika prisustvovao je predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić, provincijal karmelićanskog reda Srećko Rimac, inicijator ideje Željko Rusan i predsjednik Vijeća Gradske četvrti Maksimir Stanko Gačić.

Screenshot/Zagreb.hr
Screenshot/Zagreb.hr

Otac Vjenceslav bio je krasan čovjek koji je živio crkvu i vjeru i koji je za sebe znao reći da ga je Bog odabrao za to da se posveti i daje ljudima, a ujedno je bio i čovjek koji je jako dobro poznavao našu povijest i baštinu, naglasio je gradonačelnik Bandić. Možete biti ponosni što ste imali priliku živjeti s njim, dodao je gradonačelnik, najavivši da će za otprilike mjesec dana i trg na Bukovcu nositi ime oca Vjenceslava.


Komentari