Bujanec opet izruguje Anku Mrak Taritaš: Pitamo se čime se on to može pohvaliti?

Facebook

TV voditelj oglasio se novom objavom i novom fotografijom kandidatkinje za zagrebačku gradonačelnicu.

Na društvenim mrežama sukobili su se TV voditelj Velimir Bujanec i kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Anka Mrak Taritaš.

Podsjećamo, Velimir Bujanec na svojem je Facebook profilu prije nekoliko dana objavio fotografiju kandidatkinje za gradonačelnicu Zagreba HNS-ove Anke Mrak Taritaš. Iznad potencijalne gradonačelnice na slici je prizor atraktivne dame koja je dio nekog usputnog oglasa. “Bez komentara”, napisao je sarkastično uz fotografiju Bujanec, a nakon toga je na zidu njegova službenog Facebook profila uslijedila lavina komentara.

Anka Mrak Taritaš putem službenog Facebook profila odgovorila “spustila” je voditelju u svom stilu, uz link na članak s portala Zagreb.info koji je prvi pisao o neukusnim komentarima poznatog voditelja.

>>> Mrak Taritaš ‘spustila’ Bujancu: ‘Ono kad te vrijeđa visok, plav i zgodan mušarac, atletske građe’

Međutim, TV voditelj oglasio se novom objavom i novom fotografijom kandidatkinje za zagrebačku gradonačelnicu. Svoju objavu smatra “politički sasvim korektnom” u svojoj “borbi za pluralizam i slobodu medija”.

LAKU NOĆ ZAGREBE, PAO JE MRAK!

Nakon što su mi zagovornici demokratskog pluralizma zamjerili da na mojoj stranici ima previše slika jedne kandidatkinje (Brune Esih), odlučio sam dati prostor i drugim damama – i to bez fotomontaža i bez komentara. I onda su lijevi zlonamjernici po običaju, to shvatili na svoj uvrnut i zao način!

Umjesto zahvale iz stožera Vrdoljakove prve dame, dobio sam salvu uvreda, ali na svu sreću – ne i “Savku Dabčević – Ku.ac”…

Neutemeljene optužbe neće me pokolebati u mojoj borbi za pluralizam i slobodu medija. Stoga sam odlučio objaviti još jednu fotografiju cijenjene kandidatkinje – opet bez montaže i komentara, što je politički sasvim korektno“, napisao je Velimir Bujanec.

Reakcije su i ovoga puta podijeljene. Dok neki kažu da je njegova objava nekulturna te da bi trebao biti profesionalniji, drugi ga i dalje podržavaju i slave u njegovim objavama, iako nije sasvim jasno na osnovu čega Bujanec izruguje Anku Mrak Taritaš te čime se točno on može pohvaliti?

“Sloboda medija” danas očito pokazuje veliku dozu neprofesionalizma i nekulture, posebno kada se osoba naziva “novinarom”, a to su primijetili i sami građani, ali i njegovi obožavatelji. Ako se borba za slobodu medija danas temelji na vrijeđanju na osnovu izgleda, diskriminaciji, neetičnosti i iskazivanju nedostatka osnovnih manira – Zagreb.info ne želi takvu slobodu.

Laku noć hrvatskom novinarstvu.


Komentari