BUDITE SPREMNI NA SVE: Zagreb večeras očekuje grmljavinsko nevrijeme!

FOTO: Zagrebinfo

Zagrebačka regija trenutno ima upaljen meteoalarm žute boje što ukazuje na mogućnost da se radi o potencijalno opasnom vremenu.

Lokalno mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Vjerojatnost grmljavine veća je od 60 posto.

KIŠA RASHLADILA UZAVRELI ZAGREB: Srećom, nije se ponovio prošlotjedni scenarij

“Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom”, poručili su iuz DHMZ-a.


U zapadnim i sjeverozapadnim predjelima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu povremeno će biti umjerene naoblake, uz mogućnost za poneki pljusak praćen grmljavinom. Oborina će biti češća u Istri i Gorskom kotaru, osobito u prvom dijelu dana, a popodne je može biti i u sjevernijim područjima, ponajprije uz granicu sa Slovenijom. Vjetar većinom slab, u Slavoniji povremeno umjeren istočni.

Na Jadranu će tijekom jutra puhati slaba do umjerena bura, a danju jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 29 i 34, u Dalmaciji do 37 °C, javio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) za nedjeljno jutro, ali u popodnevnim satima na svojim službenim stranicama najavili su pogoršanje vremena.

Komentari

loading...