BUDITE SPREMNI NA DOLAZAK LJETA: Temperatura u Zagrebu će rasti i do 30 stupnjeva! Pripazite da ne izgorite

Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Zagrepčane danas očekuje pretežno sunčano i vrlo toplo vrijeme, a popodne moguće i vruće uz slab vjetar. Najniža jutarnja temperatura između 13 i 16, a najviša dnevna od 28 do 30 stupnjeva

Pretežno sunčano bit će i u ostatku zemlje, povremeno s umjerenom naoblakom, a očekuje se i još topline. Vjetar na kopnu slab, na Jadranu ujutro burin, a danju maestral. Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 15, u gorju ponegdje malo i niža, a na moru između 18 i 22 stupnjeva. Najviša dnevna uglavnom od 26 do 30 stupnjeva.

 

Što nas očekuje u ostatku tjedna?

Prevladavat će sunčano uz malo veću vjerojatnost za pojavu pokojeg lokalnog poslijepodnevnog pljuska u srijedu i četvrtak, no samo u dijelu gorske Hrvatske. Na moru vas očekuje sunčano vrijeme s jutarnjom slabom do umjerenom burom te jugozapadnjakom i sjeverozapadnjakom sredinom dana i poslijepodne, no prava vrućina stiže tek u četvrtak.

U unutrašnjosti Istre gotovo da ni neće biti kiše, a dosadašnja je iznadprosječna toplina skoro pa zanemariva u odnosu na onu koja tek stiže. Ljeto uistinu dolazi, a s njim i vrućina, sparina, ali i vrlo visok UV indeks, osobito na moru. Procjenjuje se da će se ovakvi vremenski uvjeti nastaviti i u ostatku lipnja.

 


Komentari