Najpoznatiji balkanski reperi napadnuti dok su snimali spot kod Mamutice: ‘Sudionici se ne mogu povezati s navijačkim skupinama’

Foto: buba Corelli / Instagram

Najpoznatiji balkanski reperi, bosansko-hercegovački reperi Jala Brat (36) i Buba Corelli (32) u ponedjeljak su boravili u Zagrebu, gdje su, prema informacijama kojima raspolaže portal Zagreb.info, kod Mamutice u Travnom snimali novi spot.

Iako obožavani u dijelu zagrebačke publike kao jedni od pionira rap cajki (kojeg karakterizira trap turbofolk melos, uz vokale na autotune), čini se da nekima njihovo prisustvo ipak nije sjelo. Tako smo primili informaciju kako im je prilikom snimanja ubačena bengalka u automobil te da iza svega stoji jedna navijačka skupina. Policiju smo pitali za više detalja, a zanimalo nas je i je li bilo ozlijeđenih te koja su daljnja postupanja u tom slučaju.

Mamutica

“Vezano za Vaš upit obavještavamo Vas da su policijski službenici 20. prosinca postupali temeljem zaprimljene dojave na lokaciji koju navodite te je prilikom postupanja utvrđeno da za vrijeme samog događaja nije bilo ozlijeđenih osoba kao niti oštećenja imovine. Želimo napomenuti da do sada prikupljenim saznanjima, sudionici događaja se ne mogu povezati s navijačkim skupinama, dok se daljnje policijsko postupanje nastavlja”, potvrdila nam je Policijska uprava zagrebačka na upit portala Zagreb.info.

Dvojac zasad bez komentara

Za komentar smo pokušali dobiti i glavne aktere – Bubu Corellija i Jalu Brata, pravih imena Amar Hodžić i Jasmin Fazlić, i to putem kontakata navedenih na njihovim službenim Instagram profilima, no do zaključenja članka odgovora nije bilo.

Zanimljivo, ovo nije prvi napad na Corellija.

Pištolji i udarci bocom

Među brojnim tučnjavama, sukobima i uhićenjima, ističe se napad na Corellija u jednom klubu u Doboju 2016. godine.

Kako je tada izvijestio N1, Corelli je udaren bocom u potiljak, a policija je brzo identificirala trojicu napadača za koje su obznanili inicijale N.P. i S.B. te objavili da je treći napadač tada imao 17 godina.

Jedan od najvećih kaosa Bube Corellija, dogodio se u ožujku ove godine, kada je uhićen  u Sarajevu zbog remećenja javnog reda i mira, kao i nošenja oružja.

Kako piše Telegraf.rs, Corellijev brat, Renato Mikac, bio je ranjen u pucnjavi koja se tada dogodila na Alipašinom Polju, u području općine Novi Grad Sarajevo.

Ranije u veljači 2021. i sam Corelli se našao usred pucnjave u kojoj je ozlijeđen bio on i njegov rođak.

Ništa manje mirno nije niti na njihovim koncertima, makar ne izravno zbog samog dvojca, koliko zbog njihovih zaštitara.

Kako je u kolovozu pisao Večernji list, ljetos su nastupali u Nišu zajedno sa svojim kolegom Inasom, a jedan obožavatelj se popeo na pozornicu. Na njega su odmah nasrnuli zaštitari Bube i Jale, bacili ga među publiku, a potom ga i dalje nastavili tući.

Inače, Buba je na bosanskoj rap sceni aktivan od 2004. godine, a Jala od 2011. Kao dvojac su krenuli zajedno surađivati 2010-ih, a trenutni veliki uspjeh postignuli su, imeđu ostalih i sa sprskim video i glazbenim producentom Cobyijem.

Cobyijev Bassivity digital redefinirao je glazbenu podlogu balkanskog rapa, a utjecaj je vidljiv i u hrvatskim reperima koji oduševljavaju i domaću i regionalnu publiku svojim uracima.

Teme su im uglavnom klubovi, partijanje, dobri auti i zanosne žene. Kako izgleda njihov spot sa 116 milijuna pregleda, pogledajte u nastavku.

Komentari