BRZIM KREDITIMA POKRAO GRAĐANE: Evo kako je Haris Okugić varao i na kraju završio iza rešetaka!

Davor Puklavec/24sata

Danas je na Županijskom sudu u Zagrebu ovom 32-godišnjaku određena kazna zatvora. 

Haris Okugić (32) osuđen je danas na Županijskom sudu u Zagrebu na kaznu zatvoru zbog ukupno osam prijevara kojima si je na nezakonit način priskrbio ukupno 73.600 kuna. Ovaj 32-godišnjak je osuđen jer je uz pomoć tuđih podataka podizao takozvane brze kredite putem interneta i na taj način oštetio ukupno osmero privatnih osoba.

Policija je u današnjem izvješću otkrila način na koji je Harisu uspjelo iskamčiti toliku količinu novca. On se, naime, lažno predstavljao kao vanjski suradnik poduzeća za izdavanje kredita i kada bi zadobio povjerenje svojih žrtava, kretao bi u akciju. Naime, od njih je tražio da mu daju osobne iskaznice i OIB jer je njemu navodno, račun bio blokiran pa nije mogao dobiti zasluženi plaću. Osobni podaci žrtava trebali su mu kako bi svoju navodnu plaću, iz agencije za izdavanje kredita u kojoj je navodno radio, uplatio na njihov račun. Nakon toga bi im za tu ‘uslugu’ isplatio proviziju u iznosu od 500 kuna, a sebi bi uzeo preostalih 5 500 kuna.

Međutim, ono što Haris zapravo napravio je to da bi preko interneta, sa podacima koje je uzeo od tih ljudi, podigao kredite. Oni bi, naravno, sjeli na račune njihovih žrtava, a cijela priča oko posla i blokade računa bila je samo mamac da njegove žrtve povjeruju da je novac na njihovim računima zapravo Harisov, te da mu ga trebaju dati, piše Poslovni.hr. Policija tvrdi da je svaka od žrtava prijevare u konačnici oštećena 9.200 kuna pa ukupna šteta iznosi 73.600 kuna.

Komentari