BRUTALAN RAST CIJENA U ZAGREBU! Kvadrat stana prodaje se i po 7000 eura, ovo su najtraženiji kvartovi

Trg bana Josipa Jelačića (Foto: Pixabay)

Da nekretnine cijena u Zagrebu, ali i drugim dijelovima zemlje divljaju, nije tajna. No podaci Državnog zavoda za statistiku pokazuju zabrinjavajuće podatke o tome da su cijene u novogradnje u Zagrebu u posljednjih godinu dana porasle za čak 30 posto.

“Zona tramvaja, srce Trešnjevke, novogradnja s parkirnim mjestom, s dizalom, A+ energetski razred, sa svim najmodernijim sustavima koji postoje… To je ono što se danas traži”, rekao je za RTL vlasnik agencije za nekretnine Boro Vujnović.

Vrtoglavo visoke cijene

Vujnović je objasnio da je rast cijena uzrokovan pozitivnim BDP-om, turizmom, niskim kamatnim stopama na kredite, ali niskim kamatnim stopama na štednju. ”A u zadnje vrijeme je inflacija glavni generator kupnje nekretnine, odnosno stanja na tržištu koje imamo”, dodaje,

Prosječna cijena kvadrata u Zagrebu kreće se oko 2500 eura, a novogradnje su još skuplje. Novogradnja u centru Zagreba, koja još nije izgrađena, prodaje se i za 7000 eura po četvornom metru, piše RTL. Tako će se na mjestu bivše tvornice Kamensko izgraditi luksuzni stanovi čiji će jedan metar kvadratni koštati oko 5000 eura.

No to nije jedini primjer jer se novogradnja u centru Zagreba, koja još nije izgrađena prodaje, i za 7000 eura po četvornom metru.


Komentari