BROJNI RADOVI ZAKRČILI ZAGREB: Do kraja tjedna izbjegavajte ove ceste (FOTO)

Ivan Ramađa

Veći broj građana vratio se u Zagreb i naišao na teške strojeve.

Zanimljivo je da se s nekim od najbitnijih zahvata na cestama čekalo do zadnjih dana u kolovozu, točnije samog početka školske godine. Tako se stvaraju prometni čepovi i veće gužve od Novog Zagreba, Cibone, pa seve do Črnomerca.

Nervoza, kašnjenje na posao i zakrčeni obilazni pravci danas su zadesili i naše novinare. Teški strojevi u Selskoj ulici postavljaju novi sloj asfalta.

>>> OPSEŽNI RADOVI U SELSKOJ: Dobar dio ulice se zatvara za sav promet

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

“Ujutro se na potezu Selske i Zagorske u smjeru Doma sportova i općenito na prometnicama koje ga okružuju stvorila ogromna gužva, skrenula sam u sporednu ulicu i obišla tu rutu da ne zakasnim na posao”, kazala je naša novinarka.

radovi
Ivan Ramađa

Radovi bi trebali biti gotovi u petak 2.rujna, a do tada probajte izbjeći ovaj dio grada.

IMG_8926
Ivan Ramađa

Uređuju se i površine pokraj Cibone, dok se nadomak stadiona u Kranjčevićevoj gradi vrelovod.

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

>>> KRANJČEVIĆEVA ZABLOKIRANA DO DALJNJEG: Jednosmjeran promet i zauzimanje kolnika

Radovi u Novom Zagrebu su završeni

Građani mogu predahnuti jer je u ponedjeljak u 19,30 sati, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, pustio u promet južni kolnik Avenije Dubrovnik, dionicu od Avenije Većeslava Holjevca do rotora u Zapruđu.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

U nazočnosti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i njegovih suradnika, u ponedjeljak je, dva dana prije roka, pušten u promet južni kolnik Avenije Dubrovnik (od Avenije Većeslava Holjevca do Sarajevske ulice).

Nijedan grad u Europi i svijetu toliko efikasno i s toliko pažnje ne može napraviti ovoliko koliko smo mi napravili i zato kapa do poda dečkima iz Zagrebačkih cesta koji su cijelo ljeto radili na uređenju prometnica, rekao je gradonačelnik uz napomenuo da će sa zadovoljstvom najboljim djelatnicima dodijeliti Medalje Grada Zagreba.

Prema riječima Ante Todorića, direktora Zagrebačkih cesta, ukupna vrijednost radova koji su obuhvaćali frezanje starog asfalta, rekonstrukciju autobusnih ugibališta s rješavanjem sustava odvodnje, te izvedbu nosivog i habajućeg sloja asfalta, je oko 3,8 milijuna kuna. Kako se čulo, u sanaciju kolnika ukupne dužine skoro dva kilometra utrošeno je 2600t nosivog sloja asfalta, 3000t habajućeg sloja asfalta te 10 novih poklopaca šahtova.


Komentari