BROJ ZARAŽENIH PONOVNO SKOČIO: Danas 36 novooboljelih u Zagrebu!

Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

U protekla 24 sata u NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ provedeno je 340 testiranja na SARS-CoV-2. U Gradu Zagrebu zabilježeno je 36 novih slučajeva. Posljedično tome, 214 osoba određena je mjera samoizolacije. 21 novooboljelu osobu čine kontakti ranije oboljelih osoba, šest novooboljelih osoba povezano je sa boravkom u noćnim klubovima, jedan je slučaj importiran iz Njemačke/Austrije, a za osam novooboljelih osoba nije u potpunosti razjašnjen izvor zaraze.

“Zaključno, trenutno su u Gradu Zagreba 322 aktivna slučaja i 1539 aktivnih samoizolacija”, poručili su iz Zavoda.

PANIKA OKO ZAGREBA Odmah otiđite do trgovine po vodu: ‘Ova voda je rizik za zdravlje’

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do subote, 4.07.2020. do 11:00 sati evidentirano je 175 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o četiri osobe više. Do sada je ukupno izliječeno 125 osoba, a četiri su preminule.

Napominjemo kako se podaci koje svakodnevno objavljujemo u isto vrijeme odnose na podatke zaprimljene od strane županijskog Zavoda do 11 sati, dok Nacionalni stožer objavljuje podatke dobivene do 14 sati. Iz toga proizlazi razlika u brojevima.


Komentari