Broj testiranja izrazito se povećao u posljednja tri dana: Pogledajte koliki redovi kod Nastavnog zavoda za javno zdravstvo!

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo, Vjekoslav Jelić istaknuo je danas da je Grad Zagreb donio odluku o pojačanoj aktivnosti testiranja kroz domove zdravlja, kako bi se rasteretila navala na Nastavni zavod Andrija Štampar, piše Index.

“U posljednja smo tri dana imali 546 posjeta. Da bi rasteretili obujam posla koji se izrazito povećao, na Nastavnom zavodu Andrija Štampar povećat će se aktivnost kroz covid-ambulante domova zdravlja. Riječ je o tri lokacije; Dom zdravlja istok u Grižanskoj ulici, Dom zdravlja Centar u Sigetu na Aveniji Većeslava Holjevca, te Dom zdravlja zapad u Prilazu baruna Filipovića”, rekao je Jelić. “Tamo se i do sada testira gotovo 100 ljudi svaki dan. Sustav funkcionira pod velikim opterećenjem”, dodao je.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

“Uzimanje uzoraka obavlja se danas do 16 sati, a zbog trenutne epidemiološke situacije, ambulante će od sutra raditi od 8 do 20 sati. Testiranje o vlastitom trošku (bez uputnice liječnika) i dalje se može obaviti u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar od 8 do 16, a vikendom i blagdanom od 8 do 12”, priopćili su iz Grada Zagreba.

Zagreb prednjači po broju novooboljelih: Danas 45 novih slučajeva!

“U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar provedeno je 485 testiranja”, rekla je na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda Sandra Šikić. Za 74 osobe izdana je mjera samoizolacije, a oporavilo se 14 osoba više u odnosu na prethodni dan, dodala je Šikić.

Donosimo popis lokacija za testiranje na koronavirus uz uputnicu te uz plaćanje!

“Pozivamo povratnike da se odgovorno ponašaju”

“S obzirom da se blago povećava broj pozitivnih koji su u bliskom kontaktu sa svojim bližnjima dobili virus, pozivamo povratnike da se odgovorno ponašaju i da se po pojavi bilo kakvih simptoma jave liječniku obiteljske medicine koji će ih onda po potrebi uputiti na testiranje”, poručila je Šikić.


Komentari