Broj parkirnih mjesta u blizini bolnica nedostatan? Pogledajte što kažu iz Zagrebparkinga

Photo: Goran Jakus/PIXSELL

Nedostatak parkirnih mjesta stvara velike probleme građanima, a mnogi kažu kako je oko pojedinih bolnica najgore.

Zagreb.info u utorak je pisao o problemu parkiranja u blizini KBC Sestre milosrdnice, Petrove, ali i KBC Dubrava. Čitateljica Jana poslala nam je primjedbu, a sada je stigao i odgovor iz Zagrebparkiga.

 

“Danas kao i prethodnih godina u blizini KBC Dubrava nema slobodnog parkirnog mjesta. Popunjeno sve raspoloživo na dva parkinga. U nedostatku istog vozači se parkiraju u proredima i tako zatvaraju izlaze drugim vozačima. S obzirom da se u okruženju nalazi veća zapuštena zelena površina pitam se dali je itko razmišljao o tome da proširi parking”, kazala je Jana.

>>>Manjak parkirnih mjesta stvara glavobolje: ‘Najgore je kod ovih bolnica’

 

Zagrebparking:

“U blizini KBC Zagreb: Klinike za ženske bolesti i porode, Petrova 13 nalaze se javna garaža Kvaternikov trg, Trg Eugena Kvaternika 6 s 354 parkirališnih mjesta te javna garaža Gorica, Martićeva 69 s 370 parkirališnih mjesta uz pristupačne cijene parkiranja.

Također kod Kliničke bolnice Dubrava na Aveniji Gojka Šuška nalazi se oko 300 parkirališnih mjesta.

Podružnica Zagrebparking organizaciju i naplatu parkiranja u Gradu Zagrebu vrši temeljem Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja i Pravilnika o korištenju javnih parkirališta i javnih garaža.

Određivanje parkirališnih zona, kao i izmjene istih nisu u nadležnosti podružnice Zagrebparking.
Građani se za sve prijedloge i inicijative mogu obratiti Vijeću gradske četvrti te Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet kao nadležnom tijelu za uređenje prometa u Gradu Zagrebu”, stoji u odgovoru na upit.

 


Komentari