BRITANAC SE PRETVARA U OVO? Otkriveno zbog čega je uklonjena Kava Tava! (FOTO)

facebook/zagreb.hr

Prosvjed se pokazao neuspješnim, Kava tava uklonjena pod okriljem noći.

Kako smo već pisali početkom srpnja, Grad Zagreb je odlučio ne produžiti ugovor pojedinim obrtnicima na Britanskom trgu. Milan Bandić  je tada naveo da će se za sve one koji su do sada nepropisno prodavali robu poput mesnih proizvoda na Britanskom trgu pronaći zamjensko rješenje na mjestima poput Ciglane, okretišta Dubec i Kustošije .

Njegove riječi su se obistinile te je sinoć, oko 23 sata, uklonjen i posljednji planirani objekt sa Britanskog trga- Kava Tava.

facebook
facebook

Iako je vlasnik Kave Tave najavio otpor gradskim vlastima, sinoć im je uklonjena kućica, a ostao im je samo dio terase na kojoj će posluživati piće donešeno iz Tom Toma, otkrio je jedan od konobara novinarima Telegram. hr.

facebook
facebook

Radovi na Britancu su počeli još jučer, 18. srpnja, zbog čega su se početno-krajnja stajališta autobusnih linija terminala Britanski trg premjestila u Ulicu Radnički dol.

>>> ASFALTIRANJE NA BRITANCU: Promjene na početno-krajnjim postajama autobusnih linija

Bandić otkrio što će niknuti na Britancu

Gradonačelnik je izjavio da sjeverni dio Iličkog placa čeka uređenje već 15 godina. Radovi će potrajati otprilike tjedan dana, a obuhvatit će izgradnju parkirališta i ugibališta za autobuse te izgradnju kružnog toka, a uredit će se i promet u mirovanju, objasnio je zagrebački gradonačelnik. Vrijednost ovih radova iznosi 600.000kn.

Prema svemu sudeći, gradonačelnik na ovom djelu Britanskog Trga planirala napraviti kružni tok i parking, a kakvo će biti novo lice popularnog zagrebačkog trga preostaje nam tek vidjeti.

Sudbina Branimirca i Kvatrića

Podsjetimo kako su prošle godine, približno u ovo vrijeme, uklonjeni limeni kiosci s Branimirove tržnice, a Gradonačelnik je pompozno najavljivao da će projekt Branimirove tržnice biti najljepši u Hrvatskoj. Do dan danas, Branimirova tržnica zjapi prazna, a radovi nisu ni započeti.

Nedavno smo također pisali o tržnici Kvatrić, koja je premještena, a projekt vrijedan oko 40 milijuna kuna naočigled propada.

Možemo se samo nadati da slična sudbina neće zadesiti i ovaj šarmantni zagrebački trg.

>>>DRAMA NA BRANIMIRCU: Unatoč protestima počelo rušenje kioska na tržnici!

>>>RUGLO U SAMOM SRCU GRADA: U ‘Kvatrić’ uloženo 40 milijuna, a danas je pun fekalija i sablasno prazan (FOTO)

>>BORBA ZA BRITANAC TEK POČINJE! VAPAJ OBRTNIKA: ‘Direktor tržnica pobjegao je na more!’

>>>PROSVJED ZA OSTANAK OBRTNIKA NA BRITANCU: ‘Britanac nije vaš, naš je, mi smo građani’


Komentari