BRIGA O DJECI S POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU: Centar za odgoj i obrazovanje Goljak u novom prostoru!

Centar za odgoj i obrazovanje Goljak od danas djeluje u novome, suvremeno opremljenom prostoru u Banjavčićevoj ulici 16, a objekt je otvorio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Naglašavajući kako je na svima nama da brinemo o djeci s poteškoćama u razvoju te da vodimo računa o njihovu dostojanstvu i potrebama, gradonačelnik Bandić je zahvalio svima koji su sudjelovali u ovome projektu.

Dobrodošlicu okupljenima je izrazio ravnatelj Željko Kranjec, istaknuvši kako je Centar s radom počeo davne 1946., a danas djelatnici skrbe o 130 djece – polaznika raznih programa Centra.

“U ovaj prostor što ga je osigurao Grad Zagreb smo preselili djelatnost iz Koreničke ulice”, objasnio je ravnatelj te je rekao kako će program pohađati 33 djece.


Na raspolaganju im je 800 m2 unutarnjeg prostora, što uključuje sedam učionica, logopedski, tiflopedagoški i motoričko-senzorički kabinet te dvoranu za kineziterapiju i medicinsku terapiju, ali i vanjski prostor od 600 m2 koji se može koristiti u toplijim mjesecima.

Kako je rekao Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Grad Zagreb je zakupio prostor na period od 10 godina, a u opremu prostora je uloženo oko 600.000 kn.

Intencija je da se nakon rješavanja svih imovinsko-pravnih odnosa u Rudešu sagradi nova zgrada gdje će se objediniti sve djelatnosti Centra za odgoj i obrazovanje Goljak.

Komentari