Brat Željka Tutunovića: ‘Ja znam tko je on i kako radi, ali što mu mogu?’

Željko Tutunović jedan je od poznatijih likova u gradu, a ujedno i najomraženiji. Naime, Zagrepčanima je postao poznat kao čovjek iz Udruge ‘Bubi’ koji svakodnevno u kolicima vozi preslatke štence uz istaknuti natpis ‘Udomi me’. Formalno, ova udruga se bavi udomljavanjem životinja i skupljanjem donacija za veterinara, cijepljenje i hranu.

No, građani tvrde da namjere ovog gospodina i nisu baš tako čiste i nevine. Naime, prema riječima naših sugrađana, Željko Tutunović najobičniji je prevarant koji nesretne životinje iskorištava za vlastitu zaradu. Također, volonteri koji se bave spašavanjem pasa koji su napušteni ili zlostavljeni, u više su nam se navrata požalili kako su pokušavali udomiti pse iz Udruge “Bubi”, no zaradili su samo – tužbe. Potaknuta ovim tvrdnjama i novinarka portala Zagreb.info pokušala je od Tutunovića udomiti pse, no bezuspješno.

Naime, Tutunović je novinarki kazao kako mora provjeriti uvjete u kojima namjerava držati pse. Iako je novinarka pristala na ovaj zahtjev te ponudila Tutunoviću da istog trena ode pogledati potencijalni smještaj za pse, gospodin Tutunović joj je uputio lavinu uvreda i prijetnji policijom, a kao čovjek od riječi, policiju je i pozvao obrazloživši da ga novinarka proganja te da želi ukrasti pse. Kako su nam rekli policajci na mjestu događaja, oni Tutunoviću ne mogu ništa. Naime, s obzirom da psi, iako su vidno zapušteni, imaju hranu i vodu, ne mogu ih oduzeti.

I njegov brat ima udrugu

Na udaru kritika Zagrepčana, također se našao i brat Željka Tutunovića, koji je također pokrenuo udrugu – Cuki, Udruga za zaštitu životinja, a djeluje na isti način kao i Željko. Psi su smješteni u kolicima za kupnju, a na kolicima je istaknut natpis “Udomljujemo”.

Kako nam je kazao, svakodnevno ima problema s ljubiteljima životinja koji ga prijavljuju policiji, optužuju za nebrigu i nemar prema štencima. Također, tvrdi, kako su njegovi psi zbrinuti, siti, očišćeni i kastrirani te kako imaju svu moguću skrb.

“Oni mene optužuju da uz pomoć štenaca žicam novac za alkohol, no to nije istina. Ja ne pijem. A ovdje imate brojeve ljudi koji su od mene udomili pse”, govori nam brat Željka Tutunovića te pokazuje bilježnicu u kojoj su navedeni podaci udomitelja i fotografije udomljenih pasa.

Pokazuje nam štence koje pokušava udomiti, njihove zdjelice s hranom i vodom i rješenje o registriranoj udruzi, tvrdeći kako je pokrenuo udrugu kako bi pomogao napuštenim psima, s obzirom da je u mirovini.

“Ja sam brat Željka Tutunovića i znam da on ne radi korektno, znam tko je i kakav je te ga kritiziram. Ali šta mu ja mogu”, odgovara nam na opasku o radu svoga brata i Udruge Bubi.

Inače, Željko Tutunović nije samo “humanitarac”, nego i poznati poduzetnik i graditelj bespravnih objekata, zbog čega je i više puta osuđivan.

>>>Prevarant ? Novinarka portala Zagreb.info pokušala udomiti psa od Željka Tutunovića pa dobila lavinu uvreda i prijetnji


Komentari