BRANITELJI SE NE ŠALE: ‘Smjesta povucite Zaključak o dodjeli medalje Budimiru Lončaru!’

Screenshot/Facebook

Hrvatski branitelji, stradalnici Domovinskog rata i građani Grada Zagreba okupljeni u inicijativu, užasnuti su namjerom gradonačelnika Milana Bandića o dodjeli Medalje Grada Zagreba Budimiru Lončaru za izuzetna postignuća i značajan doprinos međunarodnoj suradnji Republike Hrvatske i ostalih zemalja članica EU, koja je vidljiva iz Zaključka gradonačelnika od 25. siječnja 2019. godine.

Mišljenja su kako je Gradonačelnik ovoga puta potpuno pogriješio u odabiru Budimira Lončara za takvo prestižno priznanje te zahtijevaju da spomenuti zaključak stavi izvan snage.  Kao razlog za opoziv Medalje navode da je Budimir Lončar, kao visoki komunistički dužnosnik svojim je političkim i diplomatskim radom nanio ogromnu štetu hrvatskom narodu za vrijeme trajanja jugoslavenskog totalitarnog režima, a svoje je djelovanje nastavio i nakon uspostave hrvatske samostalnosti što je posebno vidljivo iz njegovog djelovanja u procesu takozvane detuđmanizacije.

Iako su činjenice vezane uz lik i djelo Budimira Lončara javno dostupne, smatraju kako im je dužnost upozoriti na njih gospodina Gradonačelnika kako kasnije ne bi mogao reći da nešto nije znao kao što je to bilo u slučaju s ugošćavanjem g. Palme.

”Ova  odluka gradonačelnika Zagreba dovodi do dodatnog jaza među hrvatskim građanima koja će imati loše posljedice za sigurnost Hrvatske. Tražimo od predsjednice i premijera da odmah ukinu odluka Ureda gradonačelnika.”, kazao je Tomislav Sunić u ime ove inicijative.


Komentari