Branimir Mihalinec poručio: Poštovat ćemo odluku Suda ukoliko se štrajk zabrani

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec prije ulaska u Vladu kazao je da dolaze izvjestiti o odlukama zaposlenih u odgoju i obrazovanju. “Nismo stigli poslati pisani odgovor, ali mislim da će i usmeni odgovor biti dovoljan. Usmeni odgovor su potvrdila oba tijela sindikata i s time idemo u Vladu”, dodao je.

Kaže da o temeljnom kolektivnom ugovoru nisu odlučili. “Danas je premijer taj koji donosi odluku. Ovisno o odluci premijera, učenici će se vratiti u svoje klupe i nastavnici na svoj posao. Znači – premijer treba donijeti Uredbu o koeficijentima”, istaknuo je i još jednom istaknuo da je 90 % zaposlenih kazao da ne želi dodatke.

“Razgovarali smo o tome. Vlada je nudila dodatke, kao kompenzaciju koeficijenata, a da će se o koeficijentima razgovarati i mi smo tu ponudu dali zaposlenima na izjašnjavanje jer smo tako i obećali. To nije bilo ono što smo tražili“, kazao je. “Za sada štrajk ide dalje, ako dođe do zabrane štrajka, sigurno ćemo postupiti prema sudskoj odluci”, zaključio je Mihalinec.

 


Komentari