Božinović: ‘Zagreb je od iznimnog značaja, ako bude potrebe donosit ćemo mjere koje će biti usmjerene lokalno’

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

“Postoje mjere koje će se primjenjivati u Gradu Zagrebu, a koje su nacionalnog karaktera, no idućeg tjedna ćemo vas o svemu informirati. Učinit ćemo sve da ne bude novog lockdowna, gospodarstvo mora ići dalje, djeca trebaju ići u školu”, kazao je ministar Davor Božinović nakon sastanka Nacionalnog stožera i Stožera civilne zaštite grada Zagreba zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

“Poduzimamo sve kako bi se organizacijski prilagodili izazovima i u tom smislu nam je Grad Zagreb od iznimnog značaja. Razgovarali smo i o mjerama koje će područni uredi, vijeća gradske četvrti predlagati Nacionalnom stožeru, tako da nastavljamo s radom. Gradski stožer se sutra sastaje s Vijećima gradskih četvrti, a zbog prijevoza uslijed blagdana Svih svetih“, kazao je Božinović koji ne isključuje ni posebne mjere po kvartovima uslijed pogoršanja epidemiološkog stanja u Zagrebu.

“Ukoliko je žarište u nekom dijelu Zagreba donosit ćemo mjere koje će biti usmjerene lokalno“, objasnio je.

S druge strane ministar zdravstva Vili Beroš smatra da je Zagreb ipak premali da bi za gradske četvrti propisivali mjere.

“Vrijeme za novi lockdown nije došao, a nadamo se da neće. Održavajmo distancu, nosimo maske, perimo ruke, to je najbolji način da spriječimo širenje zaraze”, kazao je za N1 Beroš nakon sastanka.

 

 

 


Komentari