Božinović kontra članova Stožera: Mnogi su primijetili ohrabrujući detalj s današnje konferencije

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Usprkos mjerama vjerskih okupljanja za blagdane, većina građana očekivala je kako će Stožer, za primjer drugim građanima, a u svrhu smanjenja bilo kakvih okupljanja u svrhu borbe protiv koronavirusa, čak i na pitanje oko toga hoće li ići na polnoćku, odgovoriti negativno. No, to se ipak nije dogodilo.

Sve to dovelo je do još veće konfuzije među građanima, a danas je odgovorom Davora Božinovića sve postalo još neobičnije.

Naime, baš danas na pres konferenciji, Stožeru je postavljeno upravo to pitanje: “Zašto članovi Stožera neće pružiti primjer građanima i ostati doma, nego će, kako su rekli ići na polnoćku na Badnjak?

“Zašto ne kažete da ćete se pomoliti doma i ostati u krugu obitelji”, pitala je novinarka.

Davor Božinović je kratko odgovorio “Ja vam mogu reći: Upravo tako”, rekao je prvo Božinović. “Ja neću ići”.

Podsjetimo, u petak su i Alemka Markotić i Krunoslav Capak, ali i sam premijer, Andrej Plenković, rekli kako će ići na polnoćke kada su im novinari postavili to pitanje.

Markotić i Capak su poručili kako će ići na polnoćku, dok je premijer Plenković rekao kako će ići ako bude mogao. Božinović je dodao i kako ovo nije mjesto na kojemu treba prozivati ljude. “Svaka situacija može se epidemiološki urediti tako da se postavi najmanje rizičan okvir koji u najvećoj mogućoj mjeri isključuje mogućnost da se okupljanje pretvori u širenje zaraze. Ako svi budu primjenjivali mjere koje je donio HZJZ tu ne bi trebalo biti problema”, kazao je.


Komentari