Božinović i Milina o sablasnim scenama u Mlinovima: ’Na ovakav događaj ne možete se psihički pripremiti, a počinitelj još nije uhićen’

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Hrvatska je zgrožena. Nakon što nas je potresao zločin oca koji je ubio troje djece, pa si pokušao oduzeti život, cure informacije o njegovom uhićenju, ali tek nakon što ga se otpusti iz bolnice gdje je trenutno na intenzivnoj njezi.

Javnosti se, vezano za slučaj, javio i Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji nam je dao uvid u psihičko stanje policajaca koji su došli na mjesto zločina

Nitko se ne može pripremiti

Mi kroz sustav školovanja, i ovi mladi ljudi koji su danas završili policijski program, i već sutra su vježbenici na terenu, radimo na njihovoj psihološkoj pripremi, a ne samo obrazovnoj i fizičkoj pripremi. Međutim, uvijek postoje ekstremne situacije gdje čovjek reagira ljudski, i pogođen je. Zbog toga u sustavu mi imamo stručnjake koji se bave upravo takvim situacijama da daju psihološku podršku i savjet. Činjenica je da će oni nažalost, pamtiti to što su vidjeli i čemu su u profesionalnom smislu morali biti prisutni, vjerojatno dugo, rekao je Davor Božinović.

Pod nadzorom

Ravnatelj policije Nikola Milina kazao je da je muškarac za kojeg se sumnja da je počinio tri ubojstva, pod liječničkim nadzorom i kako je policija prisutna u bolnici. Nakon otpuštanja, nastavit će se kriminalističko istraživanje. U međuvremenu se provode vještačenja, dokazne radnje i ostalo kako bi se do kraja rasvjetlile sve okolnosti.

On još nije uhićenik, jer postoje rokovi, on će biti uhićen kada ga se otpusti iz bolnice i onda će ga policija uhititi, naveo je Milina.

Komentari