BOŽIĆNI SAJAM: Prosinac započnite uživanjem u besplatnim gastronomskim užicima raznih kultura

Međunarodni klub žena Zagreb

Pod visokim pokroviteljstvom Ureda Predsjednice Republike Hrvatske 2. prosinca 2018. godine održava se dvadeset peti po redu Božićni sajam u prostorijama Zagrebačkog velesajma u Paviljonu 7 &7A. I ove je godine organizator ovog tradicionalnog božićnog sajma Međunarodni klub žena Zagreb, a predviđeno vrijeme trajanja sajma je od 11 do 16 sati.

Međunarodni klub žena Zagreb

Uz podršku predsjednice i gradonačelnika grada Zagreba te ostale uvažene goste, preko 45 predstavništva stranih država u Republici Hrvatskoj otvorit će svoja vrata svim zainteresiranim te im predstaviti autohtona jela svojih država, pa će tako svi posjetitelji imati priliku „proputovati svijetom“ te uživati u gastronomskim užicima raznih kultura. Cijelokupno događanje biti će obogaćeno međunarodnom glazbom te spektakularnim nastupima u tradicionalnim nošnjama.

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje koji će također imati priliku osvojiti vrijedne nagrade putem bogate tombole i tako učestvovati u prikupljanju sredstava koja su ove godine namijenjena Centru za palijativnu skrb u Zagrebu*.

Međunarodni klub žena Zagreb

 

*Institut za palijativnu skrb jedina je specijalizirana ustanova sa stručnim timom liječnika i medicinskog osoblja takve vrste u Hrvatskoj. Za nastavak kvalitetnog i profesionalnog rada potrebna je temeljita obnova minimalno četiri sobe prilagođene svim potrebama pacijenata, specijalni kreveti sa dizalicama, aparati za neuromuskularnu električnu simulaciju i spirometriju, mehaničko disanje te invalidska kolica i medicinske jastuke. Time bi se uvelike poboljšala palijativna pomoć potrebitih pacijenata.

Predsjednica Međunarodnog kluba žena Zagreb, Akuoma Helen Boromisa poziva sve zainteresirane da potpomognu dobru svrhu te ujedno provedu nedjeljni dan u zabavnoj atmosferi upoznavajući različite kulture i njihovu gastronomiju.

Međunarodni klub žena (IWCZ) je nevladina, neprofitna udruga za žene svih nacionalnosti koje borave u Hrvatskoj. Klub ima više od 250 članica iz 50 različitih zemalja. Jedan od ključnih ciljeva kluba jest prikupljanje sredstava za grupe i ustanove u Hrvatskoj koje djeluju za dobrobit žena i djece. Novčana donacija može se uplatiti na slijedeći račun: PBZ Banka: Za MEĐUNARODNI KLUB ŽENA ZAGREB, naznaka: Za Božićni sajam; IBAN HR6123400091510963669. SWIFT CODE: PBZGHR2X


Komentari