BOŽIĆNI OTKAZI U HOLDINGU Preko dva milijuna kuna za otpremnine u GSKG-u

Foto: Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Direktor zagrebačkog GSKG-a Marko Šarić pokrenuo je postupak savjetovanja vezanog za otkaze 42 radnika unutar GSKG-a koji bi trebali uslijediti u narednom razdoblju od 90 dana, otkriva RTL.hr. Na uvid su dobili dokument odluke direktora Šarića koji je nastao danas i odluka je službeno nazvana „Odluka o pokretanju postupka reorganizacije i optimizacije korporativnih funkcija, postupka savjetovanja u vezi kolektivnog viška te s tim povezanoj rezervaciji sredstava”.

foto dragan matic
-zag-

Već postoji razrađeni popis tko bi trebao dobiti otkaz, piše RTL, a na njemu su radnici od razine voditelja odjela do razine čistačice. Navode i da je točno u lipu izračunat iznos otpremnina za te radnike i sve to dan prije Stare godine.

Potencijalni višak radnika su četiri izvršitelja na poslovima financija i računovodstva, potom višak od 17 radnika na općim poslovima, te višak od 21 radnika na poslovima naplate.

Sve su izračunali: preko dva milijuna kuna za otkaze

Iako tek ulaze u pregovore savjetovanje odnosno pregovore sa sindikatima, već su izračunali točan iznos otpremnima i naknada za rad u otkaznom roku u iznosu od 2.428.526,61 kunu, prenosi RTL.

Također, navode i daje zanimljivo što se ovim dokumentom potvrđuje da s e tek ide u savjetovanje o otkazima i višku radnika, a ipak je utvrđen i to u lipu, iznos za otpremnine i naknade.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

RTL iz dobro upućenih izvora doznaje da se već znaju imena ljudi koji bi trebali dobiti otkaz u roku od 90 dana jer se u istom dokumentu navode pojedina radna mjesta na kojima je višak radnika, ali uz ta radna mjesta već su navedene stručne spreme i  staž. Takvi podaci uvijek se mogu vezati samo uz određena imena, dakle – već se zna tko će biti potencijalni višak.

Doznaju i da je ovo prvi dokument koji govori o višku radnika i otkazima koji su do ovog trenutka bili tek u najavi. Poznato je da će u Holdingu uslijediti 750 otkaza, a ovo je, čini se tek, prvi probni balon.

Dokumente možete pogledati ovdje.


Komentari