NA BORONGAJSKOJ TRŽNICI U TIJEKU SU RADOVI: Kompromis je postignut, no građani su skeptični (FOTO)

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Tržnica na Borongaju ostaje do daljnjeg.

Nešto se čudno počelo događati na tržnici Borongaj. Radnici su, 21. rujna, rastavili kućice i obećali dovoz novih. Prodavači kažu da su im rekli kako će tržnicu preurediti da bi izgledala ljepše uz novi bazen na Sveticama, piše Večernji.

Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

“Trebali su nam već dovesti kućice s trešnjevačkog placa u kojima trenutačno nema prodavača, ali rekli su nam da je transport preskup pa da ćemo dobiti obrtničke kućice koje se koriste na sajmovima. U ponedjeljak bismo već ponovno trebali početi raditi normalno.”, objasnila je Sanja Glasnović, prodavačica na Borongaju.

Međutim, prodavači su još uvijek skeptični. Jedna od prodavačica objasnila je i zašto: “Nisam sigurna da bi sad preuređivali čitavu tržnicu kad se mora maknuti za dva do tri mjeseca. Ne isplati se nikako rastavljati stare kućice, dovoziti nove, a onda sve skupa seliti na okretište Dubec, samo da ovih nekoliko mjeseci to izgleda ljepše. Bojim se da ćemo doći raditi u ponedjeljak, a nećemo imati gdje prodati svoju robu.

Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Podsjetimo, uređenje ove tržnice planira se od proljeća, a trgovci već neko vrijeme vode bitku za Borongaj. Prvotno je planirano njihovo preseljenje u Dubec, koje se trebalo odviti početkom rujna. Prilikom izglasavanja ove odluke u Saboru, 21. srpnja, dio zastupnika je bijesno napustio sjednicu, no potreban kvorum ipak je postignut. Zbog tržnice Borongaj pisane su peticije, organizirani prosvjedi te slani prigovori građana i trgovaca. Djelovalo je kao da ništa neće uroditi plodom.

Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Prema zadnjim informacijama koje su otkrili trgovci, tržnica ostaje do daljenjeg, a kompromis je postignut. Grad je odustao od uklanjanja svih štandova, ali ih zakupci moraju preurediti i preseliti na istocni dio tržnice, dok će zapadni koristiti Zagreb parking.

No, poučeni prethodnim iskustvima, stalni kupci se ne mogu oteti dojmu da bi sudbina Borongaja mogla biti slična onoj popularnog Branimirca, na kojem se, niti nakon godinu dana, nisu pokrenuli radovi. Vrijeme će pokazati.

>>>SLUŽBENO JE ‘IZBRISANA’ BORONGAJSKA TRŽNICA: Skupštinari bijesno napustili sjednicu

>>>VAPAJ OBRTNIKA S BORONGAJA: ‘Nećemo se maknuti dok Bandić ne ispuni obećanja!’ (FOTO)


Komentari