Boro Nogalo oštro o novom ravnatelju Srebrnjaka: ‘Ovo je sramota Hrvatske. Sumrak morala i pravde’

Dr. Boro Nogalo (Foto: Neja Markicevic / CROPIX)

Izabran je novi ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak, a to je primarijus dr. sc. Darko Richter. Dobio je četiri od šest mogućih glasova.

Predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak, prof. dr. sc. Sanja Kolaček, rekla je da je na natječaj pristiglo šest prijava te je Upravno vijeće prošli utorak razgovaralo sa svih šest kandidata.

Dodala je da je kandidat koji je dobio najviše glasova, odnosno apsolutnu većinu, dakle četiri glasa, doc. Darko Richter.

Novi ravnatelj bit će inauguriran na sjednici Upravnog vijeća za sedam dana, kada će biti razriješena sadašnja v.d. ravnatelja Duška Markov Glavaš. O izabranom ravnatelju oglasio se i bivši ravnatelj Boro Nogalo.

‘Sramota Hrvatske’

“Ovo je još jedan atentat, ovo je još jedno preuzimanje. Ovo je pitanje korupcije i skoba interesa. Na zadnjoj skupštini su bolnica Rebro i Medicinski fakultet pokušali preuzeti Srebrnjak, nisu uspjeli. Ovo s Darkom Richterom je samo nastavak te priče i meni je nevjerojatno da nitko iz Dječje bolnice nije u stanju, ni ja ni Mirjana, konkurirati jednom penzioneru.

Ovo je sramota Hrvatske, ovog Upravnog vijeća. Ne znam je li gradonačelnik Tomašević bio involviran u ovu priču, ali da sam na njegovom mjestu, ovo bi za mene bio… Ovo je sumrak morala, sumrak pravde, sumrak etike. Da jedan umirovljenik dođe spašavati Dječju bolnicu Srebrnjak pored nas svih koji smo stvorili taj projekt, koji smo stvorili ovu priču, nešto je nedopustivo”, rekao je Nogalo za HRT.

Nogalo je naglasio da je bolnica u katastrofalnom financijskom stanju te da joj treba ozbiljan preustroj.


Komentari