BORNA KOTROMANIĆ ZA ZAGREB.INFO: ‘Ako nemam prigodu za ples, kreiram ju sama u svom domu’

Life coach, blogerica i bivša modna dizajnerica Borna Kotromanić, oduvijek je zaljubljena u ples. Ova aktivnost joj je draža i zabavnija od provođenja vremena u teretani, a jednako djelotvorna. Za Zagreb.info 50-godišnjakinja je podijelila detalje o svojoj strasti koja ju prati cijeli život.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Borna Kotromanić (@bornakotromanic)

‘Kada god se poželim tjelovježbe, s obzirom da ne idem u teretane niti joggiram, najrađe posežem za plesom. Kroz godine sam tako išla na trbušni ples, balet, ples na šipci, latino fitness, u raznim fazama, raznim intenzitetom, ali uvijek u mjeri u kojoj me veseli. Ples, je za mene odraz nase senzualnosti, samosvijesti, autentičnosti, ili njihove odsutnosti. Za iščitati puno toga iz nečijeg rukopisa morate biti grafolog, no iz plesa možete saznati puno toga o osobi samo promatrajući je, koliko su pokreti spontani, a koliko odrađeni. Ja neke elemente iz poduke ubacim u svoj osobni stil ali to se samo od sebe desi’, ispričala nam je ova zaljubljenica u glazbu i pokret.

Borna kaže kako je bitno glazbu osjetiti jer je glazba emocija. “Ne mogu se pokrenuti na glazbu s kojom ne rezoniram i teško mogu ne zaplesati na glazbu s kojom sam u rezonanci”, objašnjava.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Borna Kotromanić (@bornakotromanic)

Iako ju glazba vodi kroz život, Borna nema potrebu momentalno zaplesati kada čuje omiljene stihove, gdje god da se nalazila. “Nemam potrebu plesati na pločniku ili supermarketu ali čujem li pjesmu u taksiju ili negdje usput, koja mi odgovara, odmah ću napraviti podsjetnik da ju pustim kad dođem kući, i najvjerojatnije uz nju zaplesati ili možda peglati”, kaže nam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Borna Kotromanić (@bornakotromanic)

“Plešem često, ako nisu prigodne, kreiram ih sama u svom domu. Svaki dan je prigoda za dobro raspoloženje i malo plesa, žena svjesna svoga tijela, svoje ljepote, svoje senzualnosti,  slavi plesom svoje atribute, a to su oni isti iz kojih se rađa život. Naš osobni plesni stil je mala scena kozmičkog plesa koji svakodnevno više ili manje usklađeno plešemo sa životom”, zaključuje osebujna, kreativna i neponovljiva Borna.


Komentari