Boris T. Matić ljutito najavljuje da će kazneno goniti Milanu Vuković Runjić zbog objeda i laži, evo kojih

Foto: Facebook/ Propeler FIlm

Boris T. Matić, hrvatski filmski producent najavio je da će kazneno goniti Milanu Vuković Runjić zbog objeda i laži koje je, kako navodi, danas izgovorila na press konferenciji.

“Danas je pročelnica Ureda za kulturu grada Zagreba, namještenica onog koji obnaša dužnost gradonačelnika, u trenutku kada je cijela zagrebačka kultura na koljenima usred pandemije i nakon potresa, našla za shodno organizirati press konferenciju na temu kina Europa. Na konferenciji nije bilo detalja o genijalnim planovima za budućnost kina, već je izgovoreno bezbroj paušalno nabacanih brojki i drugih optužbi isključivo kako bi se diskreditiralo ekipu ZFF-a i mene osobno. Zbog izgovorenih neistina pokrenut ćemo kazneni postupak te ćemo kao zainteresirani građani i dalje nastaviti promatrati i propitivati što se događa s kinom Europa…”, napisao je Matić na svojem Facebook profilu.

 

Podsjećamo, pročelnica zagrebačkog Gradskog ureda za kulturu Milana Vuković Runjić rekla je u četvrtak na konferenciji za novinare da će upravljanje kinom Europa pod Kulturno informativnim centrom biti transparentno.

“Ako je prethodni model bio da jedan zakupoprimac ima svoje privatno kino te ga komercijalno eksploatira na način da ustupa prostor drugim privatnim festivalima uz naplatu prodaje karata te vođenje šanka, o čijim prihodima nikada nismo čuli jasnu informaciju, sadašnji će model biti transparentan”, rekla je pročelnica.

Na konferenciji za novinare potaknutoj javnim raspravama zbog novog upravitelja, rekla je i da je, prema njenim informacijama, Umjetnička organizacija ZFF u zadnjih deset godina na ime kina Europa uprihodila oko 6,5 milijuna kuna od Ureda za kulturu na ime financiranja raznih festivala i programa.


Komentari